אוכל
צילום׃ דניה ויינר, אוצר מאכלי העדות, על השולחן

דג מרוקאי חריף

מתכון למאכל מרוקאי חגיגי, קדרת דגים ברוטב אדום עם פלפל חריף, פפריקה ועשבי תיבול

גיא פרץ | אוצר מאכלי העדות, על השולחן | פורסם 27/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 237 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 דגי דניס (או בורי, מוסר, בס או אמנון) פרוסים לסטייקים (עם האדרה) עם הראש והזנב

1/2 כוס שמן זית

2 פלפלים אדומים חתוכים גס

2 פלפלים אדומים חריפים חצויים

10 שיני שום קלופות

1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס

1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים גס

2 כפות פפריקה מרוקאית

מלח

להגשה:

1 לימון פרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את שני סוגי הפלפלים ושום כ-2 דקות עד שעולה ריח. מוסיפים עשבי תיבול, מתבלים בפפריקה ומלח ומטגנים קלות.

2 מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדגים לרוטב. מכסים ומבשלים כ-25 דקות עד שהדג עשוי והרוטב מסמיך.

3 מגישים בצלחת עמוקה בלוויית פרוסות לימון.

גיוון: אם משתמשים בפילטים, מכינים תחילה את הרוטב וכשהוא מוכן, מוסיפים את הפילטים ומבשלים 10-8 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!