צילום׃ דניה ויינר, אוצר מאכלי העדות, על השולחן
דג מרוקאי חריף
מתכון למאכל מרוקאי חגיגי, קדרת דגים ברוטב אדום עם פלפל חריף, פפריקה ועשבי תיבול
גיא פרץ | אוצר מאכלי העדות, על השולחן
| פורסם 27/03/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
6 דגי דניס (או בורי, מוסר, בס או אמנון) פרוסים לסטייקים (עם האדרה) עם הראש והזנב
1/2 כוס שמן זית
2 פלפלים אדומים חתוכים גס
2 פלפלים אדומים חריפים חצויים
10 שיני שום קלופות
1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים גס
2 כפות פפריקה מרוקאית
מלח
להגשה:
1 לימון פרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את שני סוגי הפלפלים ושום כ-2 דקות עד שעולה ריח. מוסיפים עשבי תיבול, מתבלים בפפריקה ומלח ומטגנים קלות.
2 מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדגים לרוטב. מכסים ומבשלים כ-25 דקות עד שהדג עשוי והרוטב מסמיך.
3 מגישים בצלחת עמוקה בלוויית פרוסות לימון.
גיוון: אם משתמשים בפילטים, מכינים תחילה את הרוטב וכשהוא מוכן, מוסיפים את הפילטים ומבשלים 10-8 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!