קציצות דג ים
דגים בניחוח צפון אפריקאי ברוטב חריימה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
לקציצות
500 גרם פילה דג ים: מוסר,בס,לברק,דניס
1 בצל גדול
1/2 צרור פטרוזיליה
4 שיני שום
2 פרוסות לחם טבול במים מסונן היטב טחון יחד עם הדג
1 גזר מגורר בפומפייה דקה
4 כפות פירורי לחם
לתיבול הקציצות:
1 ביצה שלמה
מלח פלפל לפי טעם
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1/4 כפית משיה טחונה
לרוטב
3/4 כוס שמן
חצי ראש שום כתוש
4 כפות רסק עגבניות
פלפל חריף, קצוץ
2 כפות פפריקה מתוקה
1כפית כורכום
1 כף כמון טחון
מלח, פלפל שחור גרוס לפי טעם
1 כפית סוכר
4 עגבניות מגוררות בפומפייה
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
לקציצות:
1 טוחנים במטחנת בשר את קוביות הדגים יחד עם בצל, פטרוזיליה, שום ואת הלחם המסונן ממים. מוסיפים את הגזר המגורר ופירורי הלחם וממשיכים לטחון מעט.
2 בצלוחית נפרדת, מערבבים יחד את כל חומרי התיבול, מעבירים לתערובת הדגים ומערבבים.
3 עם ידיים משומנות, יוצרים כדורים קטנים מתערובת הקציצות. מחממים מחבת כבדה עם שמן באש נמוכה כ-7-10 דקות. מטגנים את קציצות הדגים כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לסיר עם הרוטב.
לרוטב:
1 מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים שום, רסק עגבניות, פלפל חריף קצוץ, פפריקה, כורכום, כמון, מלח, פלפל וסוכר ומערבבים יחדיו.
2 מוסיפים עגבניות מגוררות בפומפייה, רוטב צ'ילי מתוק ואת המים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות.
לאחר טיגון הקציצות, מעבירים אותן לרוטב, להמשך בישול של כ-15 דקות.