אוכל
תמונת AVI׃ mako

חזה ברווז ברוטב יין לבן עם פירה שורש סלרי

ברווז שיכור ממרינדה ריחנית, העובר צלייה בחום גבוה ומוגש עם פירה נימוח

אליסה המר | מאסטר שף | פורסם 24/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

שמן זית

5 בצלי שאלוט מנוקים מקליפתם וחצויים

3 שיני שום קלופות

1 תפוח צהוב קלוף וחתוך גס

1 כוס יין לבן יבש

כף חומץ שמפניה

פלפל גרוס

כף סוכר

חזה ברווז אחד

לפירה

5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גסות

שורש סלרי קלוף

100 גרם חמאה

1/2 כוס חלב

מלח               

2 שיני שום קצוצות

אופן ההכנה:

1 מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את בצלי השאלוט עם התפוח ושיני השום. כאשר השאלוט מזהיבים מוסיפים את היין והחומץ ומבשלים כ10 דקות על אש בינונית.

2 לאחר מכן טועמים ומוסיפים פלפל גרוס וסוכר. מתקנים תיבול לפי הטעם.

3 בינתיים צורבים את החזה על מחבת פסים כ-3 דק׳ מכל צד. ממליחים, מפלפלים ושמים בתנור בחום של 130 מעלות למשך כ-45 דקות (עד שהשומן נמס והחזה מוכן). מוציאים, פורסים ומכסים ברוטב.

4 מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי אדמה גדולים יחד עם שורש הסלרי הקלוף.

5 כאשר הכול מוכן מסננים את המים ומחזירים את הסיר לאש למספר דקות.

6 מוסיפים פנימה את החמאה והחלב חם ומתחילים למעוך. לאחר מכן מתבלים במלח ובשום.