אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

תבשיל בקר בסיידר תפוחים

מנה שתשאיר את כולם בפה פעור ומתחננים לעוד, עם בשר רך בשילוב טעמים נדיר

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 03/09/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילו בשר שריר או כתף מס' 5, חתוך לקוביות של 4X4 ס"מ

3 בצלים, פרוסים

5 שיני שום, חתוכות גס

2-3 תפוחים, קלופים, מנוקים מליבה וחתוכים לקוביות

כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל

צרור תימין

750 מ"ל מאיידור - סיידר תפוחים מבעבע אלכוהולי

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מטגנים במחבת את קוביות הבשר כדקה מכל צד (לסגירה והזהבה).

2 בסיר רחב מטגנים את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את הבשר ושיני השום, מערבבים ומוסיפים את התפוחים.

3 מתבלים ומוסיפים את הסיידר. מביאים לרתיחה ומניחים לבישול על אש קטנה ל-3 שעות לפחות.

4 מדי פעם בודקים אם נשארו נוזלים בסיר. אם חסר - אפשר להוסיף חצי כוס מים.

5 מגישים על אורז לבן, לצד ירקות שורש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!