צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
תבשיל בקר בסיידר תפוחים
מנה שתשאיר את כולם בפה פעור ומתחננים לעוד, עם בשר רך בשילוב טעמים נדיר
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 03/09/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 קילו בשר שריר או כתף מס' 5, חתוך לקוביות של 4X4 ס"מ
3 בצלים, פרוסים
5 שיני שום, חתוכות גס
2-3 תפוחים, קלופים, מנוקים מליבה וחתוכים לקוביות
כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל
צרור תימין
750 מ"ל מאיידור - סיידר תפוחים מבעבע אלכוהולי
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מטגנים במחבת את קוביות הבשר כדקה מכל צד (לסגירה והזהבה).
2 בסיר רחב מטגנים את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את הבשר ושיני השום, מערבבים ומוסיפים את התפוחים.
3 מתבלים ומוסיפים את הסיידר. מביאים לרתיחה ומניחים לבישול על אש קטנה ל-3 שעות לפחות.
4 מדי פעם בודקים אם נשארו נוזלים בסיר. אם חסר - אפשר להוסיף חצי כוס מים.
5 מגישים על אורז לבן, לצד ירקות שורש.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!