אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן

פטריות ממולאות גבינות ואגוזים

זוכרים שפעם פטריות ממולאות היו ה-דבר? בני סיידא מחזיר עטרה ליושנה ומשדרג את הפטריות עם עשבי תיבול, עגבניות מיובשות, גבינות ועוד. מנת אירוח מצוינת וקטנה

בני סיידא | פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן | פורסם 17/04/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

10 פטריות שמפיניון, גדולות במיוחד

למלית:

30 גרם חמאה

1 כף שמן זית

1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק

200 גרם גבינות קשות, מגוררות (כגון: קשקבל, פרמזן, אמנטל, עיזים)

100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

3 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות

1/2 צרור עירית, קצוצה

2 כפות עלי בזיליקום, קצוצים; או פסטו

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות. מסירים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן דק; שומרים את ראשי הפטריות למילוי.

2 ממיסים במחבת את החמאה בשמן הזית, מוסיפים את רגלי הפטריות והבצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד שהם מזהיבים. מעבירים לקערה ומצננים.

3 מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

4 ממלאים את ראשי הפטריות בתערובת ומניחים בתבנית משומנת.

5 אופים כ-15 דקות עד שהמלית מזהיבה והפטריות מתרככות. מגישים חם לצד סלט ירוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> עוד מתכונים של בני סיידא