אוכל
צילום׃ none

מאפה ברוקולי וזוקיני בניחוח תפוז

מאפה נפלא ודל קלוריות, בלי גלוטן, סוכר ולקטוז

תמי בן דוד | הבלוג קולינריא | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

4 ביצים גדולות

1/2 מיכל ממרח בטעם מיונז

3 כפות קמח נטול גלוטן אינסטנט ללחם (או קמח מלא/רגיל)

2 קישואי זוקיני גדולים מגורדים דק, מסוננים מנוזלים

300 גרם פרחי ברוקולי מאודים, מסוננים מנוזלים

1 כף מחית מתפוז שבושל על קליפתו ונטחן (אפשר להשתמש במעדן תפוזים ללא סוכר)

1 כוס עירית קצוצה

1 שקית שבבי בצל מטוגן (יבש - לנטול גלוטן, שימו לב: גירסת הכשל"פ של אוסם)

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 בוחשים את הביצים, המיונז והקמח בקערה גדולה, עד לקבלת מרקם אחיד.

2 סוחטים את הקישואים והברוקולי היטב מהנוזלים ומוסיפים לקערת הביצים, מוסיפים את כף מחית התפוז, העירית והבצל היבש ומערבבים לפיזור שווה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

3 יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני של 175 מעלות למשך 50 דקות, עד שפני הפשטידה משחימים מעט. מוציאים ומשהים רבע שעה לפחות לפני שמנתקים מהתבנית.

4 לניתוק והגשה - הופכים את הפשטידה על משטח ישר (או מכסה סיר נטול דפנות) והופכים שוב על צלחת הגשה. מגישים חם או קר.

לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא

 

>> הנה עוד פשטידת ברוקולי מעולה