צילום׃ עודד קרני
פטה צמחוני
התוספת הצמחונית שתככב על שולחן החג שלכם
רוני מנדלמן | טעימא
| פורסם 23/10/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 כפות שמן קנולה
קופסת שימורים של אפונת גינה או קופסה וחצי של אפונה טרייה מבושלת
2 ביצים קשות, מעוכות במזלג
100 גרם אגוזי מלך טחונים
קורט אגוז מוסקט טחון
מלח
פלפל גרוס
שן שום כתושה
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל בשמן עד ריכוך והזהבה.
2 לקערת ערבוב מכניסים אפונה מסוננת מנוזלים, ביצים קשות, בצל (יחד עם שמן הטיגון) ואגוזי מלך טחונים, ומערבבים היטב.
3 מכניסים את התערובת למכונת בשר על דרגת טחינה דקה, או לחלופין טוחנים את התערובת במעבד מזון עד שהיא הופכת למשחה גסה.
4 מחזירים את התערובת הטחונה לקערת הערבוב ומוסיפים תבלינים. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים כף מים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.