אוכל
צילום׃ עודד קרני

פטה צמחוני

התוספת הצמחונית שתככב על שולחן החג שלכם

רוני מנדלמן | טעימא | פורסם 23/10/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 בצלים בינוניים קצוצים

2 כפות שמן קנולה

קופסת שימורים של אפונת גינה או קופסה וחצי של אפונה טרייה מבושלת

2 ביצים קשות, מעוכות במזלג

100 גרם אגוזי מלך טחונים

קורט אגוז מוסקט טחון

מלח

פלפל גרוס

שן שום כתושה

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל בשמן עד ריכוך והזהבה.

2 לקערת ערבוב מכניסים אפונה מסוננת מנוזלים, ביצים קשות, בצל (יחד עם שמן הטיגון) ואגוזי מלך טחונים, ומערבבים היטב.

3 מכניסים את התערובת למכונת בשר על דרגת טחינה דקה, או לחלופין טוחנים את התערובת במעבד מזון עד שהיא הופכת למשחה גסה.

4 מחזירים את התערובת הטחונה לקערת הערבוב ומוסיפים תבלינים. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים כף מים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.