לחם פיצה
מאפה עדין וריחני שלא תצליחו להפסיק לנשנש. מי אמר טעים ולא קיבל?
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 28/09/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
280 גרם קמח (2 כוסות)
150 מ"ל שמנת לבישול 10% (שני שליש כוס)
שקית שמרים יבשים (11 גרם, או כף אחת)
75 גרם חמאה רכה (שלושת-רבעי חבילה קטנה)
חצי כוס זיתים (רצוי קלמטה), מגולענים וחתוכים גס
10 עגבניות מיובשות, ללא השמן, חתוכות לרצועות
100 גרם פרמזן מגוררת
1 כף עלי תימין
10 עגבניות שרי
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה, רק עד שהיא פושרת.
2 שמים את כל החומרים למעט עגבניות השרי בקערת המיקסר, ולשים בעזרת וו לישה כ-7 דקות.
3 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4 מעבירים את הבצק לתבנית כיכר אורך 28 ס"מ.
5 חוצים את עגבניות השרי ולוחצים אותן לתוך החלק העליון של הבצק, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
6 מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים בחלק התחתון של התנור 35 דקות.
7 מגישים את הלחם עם חמאה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!