אוכל

לחם פיצה

מאפה עדין וריחני שלא תצליחו להפסיק לנשנש. מי אמר טעים ולא קיבל?

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 28/09/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

280 גרם קמח (2 כוסות)

150 מ"ל שמנת לבישול 10% (שני שליש כוס)

שקית שמרים יבשים (11 גרם, או כף אחת)

75 גרם חמאה רכה (שלושת-רבעי חבילה קטנה)

חצי כוס זיתים (רצוי קלמטה), מגולענים וחתוכים גס

10 עגבניות מיובשות, ללא השמן, חתוכות לרצועות

100 גרם פרמזן מגוררת

1 כף עלי תימין

10 עגבניות שרי

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה, רק עד שהיא פושרת.

2 שמים את כל החומרים למעט עגבניות השרי בקערת המיקסר, ולשים בעזרת וו לישה כ-7 דקות.

3 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4 מעבירים את הבצק לתבנית כיכר אורך 28 ס"מ.

5 חוצים את עגבניות השרי ולוחצים אותן לתוך החלק העליון של הבצק, כשהצד החתוך כלפי מעלה.

6 מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים בחלק התחתון של התנור 35 דקות.

7 מגישים את הלחם עם חמאה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!