אוכל
תמונת AVI׃ mako

אורז פרסי

אורז צהוב אמיתי כמו שרק המומחים יודעים לעשות, מוגש כעוגה הפוכה עם תפוחי האדמה המטוגנים למעלה

שרה זנזורי | מאסטר שף | פורסם 01/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 כוסות אורז יסמין

3 תפוחי אדמה בינוניים

½ כוס שמן

1 כפית כורכום

מלח

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את האורז ומשרים אותו במים עם 2 כפות מלח – מינימום שעה אחת ועד לילה.

2 מרתיחים כ- 3 ליטר מים ומוסיפים להם 2 כפות מלח. מסננים את האורז ומוסיפים למים. מבשלים כ-5-7 דקות, עד שהוא מגיע לרמת אל דנטה (כשנוגסים בו הוא מרגיש חצי עשוי). מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול.

3 מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם לאורכם.

4 מחממים קלות שמן בסיר ומוסיפים אליו את הכורכום. מוציאים החוצה מן הסיר כ-1/4 כוס שמן מעורבב בכורכום ומניחים בצד.

5 מוסיפים לסיר את חצאי תפוחי האדמה עם הפנים כלפי מטה, ומטגנים אותם מספר דקות.

6 מוסיפים מעל תפוחי האדמה שכבה דקה של אורז שיכסה את פני הסיר, ומהדקים לתחתית. מעליו מוסיפים את שאר האורז ומתבלים במלח. בעזרת ידית של כף עץ יוצרים "ארובות" בתוך האורז – מעין מנהרות חלולות שמגיעות עד תחתית הסיר.

7 מכסים את הסיר וכשהאורז מעלה אדים מוסיפים אליו את השמן ששמרנו בצד. מכסים את המכסה עם מגבת ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות עד שעה.

8 .לפני ההגשה הופכים את תכולת הסיר על צלחת גדולה ומגישים כשתפוחי האדמה כלפי מעלה.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!