אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

מרק שוקולד עם מקלות בצק פריכים

הקינוח המנחם האולטימטיבי - מקלות פריכים ומתוקים, טבולים במרק שוקולד חם וסמיך

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 19/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרק השוקולד:

250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

1 מיכל של שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1 כף ליקר קפה או שוקולד (אופציה)

למקלות המתוקים:

1 ק"ג בצק עלים קפוא מופשר

2 כוסות סוכר

מעט קינמון (אופציה)

50 גרם חמאה מומסת

כלים:

תבנית מרופדת בנייר אפייה (התבנית הגדולה של התנור)

גלגלת חיתוך של פיצה, או סכין גדולה וחדה

מערוך

אופן ההכנה:

1 מכינים את מרק השוקולד: ממיסים במיקרוגל את השוקולד ביחד עם השמנת המתוקה בפולסים של 20 שניות עד המסה מוחלטת ואחידה. מוציאים מהמיקרוגל ומוסיפים את הליקר. מניחים בצד.

2 מכינים את המקלות המתוקים: מחממים תנור ל-200 מעלות.

3 מפזרים כוס אחת מהסוכר על משטח העבודה. פותחים את הבצק המגולגל ומשטחים אותו מעל הסוכר, ומפזרים בצורה אחידה מעל הבצק את כוס הסוכר השנייה.

4 מרדדים מעט עם מערוך כדי להחדיר את הסוכר לתוך הבצק.

5 מטפטפים מעל הבצק את החמאה המומסת, ומפזרים מעל קינמון.

6 חותכים את הבצק בעזרת הגלגלת לרצועות באורך 15 ס"מ וברוחב 2 ס"מ, ומעבירים לתבנית האפייה. אפשר להשאיר אותן כמו שהן, או לגלגלן מעט לצורת בורג.

7 אופים במשך 10-13 דקות, ונזהרים לא לשרוף את הסוכר.

8 מגישים את מרק השוקולד בצלוחיות אישיות, יחד עם מספר מקלות מתוקים.

* את המקלות הנותרים שומרים בקופסה אטומה, ואת המרק במקרר.

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!