אוכל
תמונת AVI׃ mako

אוזי

אורז מתובל עם בשר וירקות, עטוף בבצק פילו ואפוי בתנור

סלמה פיומי | מאסטר שף | פורסם 11/03/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.8 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לאוזי:

כוס אורז יסמין

2 כפות שמן קנולה

חצי כוס אפונה ירוקה

חצי כוס גזר, קצוץ לקוביות קטנטנות

חצי כוס בצל, קצוץ דק

2 כוסות ציר עוף

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית כורכום

3/4 כפית פלפל אנגלי טחון

קמצוץ קינמון

חצי כפית בהרט

חצי כפית חוואיג' למרק

חופן שקדים, קלויים קלות

2 דפי בצק פילו

מעט חמאה ושמן קנולה מומסים

לבשר העגל:

חצי קילו בשר פילה עגל, חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ

כף שמן קנולה

חצי ליטר מים חמים

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

2 גרגרי פלפל אנגלי שלמים

2 ציפורן שלמים

מקל קינמון קטן

4 יחידות הל שלמות

חצי כפית כמון טחון

לבשר הכבש:

1/2 קילו בשר פילה כבש, חתוך לקוביות 3X3 ס"מ

מלח

פלפל שחור

כוס ציר בקר

לרוטב צזיקי:

1 קופסה יוגורט / לבן 3%

1/4 כפית מלח

6 עלי מנטה קצוצים דק

1 שן שום מגוררת דק

חצי זוקיני מגורר גס

אופן ההכנה:

1 מכינים את האוזי: מחממים שמן בסיר, מטגנים את הבצל, הגזר והאפונה במשך 2 דקות. מוסיפים את האורז מטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים את ציר העוף ואת כל התבלינים, מבשלים על אש קטנה כ 20 דקות. מכבים את האש, מניחים לסיר כ-10 דקות ושופכים את תכולתו לתוך קערה כדי שיתקרר מעט.

2 בסיר נוסף, מחממים שמן ומטגנים את קוביות הפילה עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מוסיפים את המים עם כל התבלינים, מבשלים לפחות 40 דקות. אחרי שהבשר מתרכך מוציאים את חתיכות הבשר ומערבבים עם האורז (משתמשים בציר שנשאר לבישול הכבש).

3 מניחים את רצועות הפילו, מורחים אותן עם חמאה מומסת ושמן, מסדרים אותן בקערה בינונית ומשאירים את השוליים מחוץ לקערה. ממלאים אותה עם תערובת הבשר והאורז וסוגרים את השוליים, משחררים את הבצק מהקערה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך רבע שעה או עד להזהבת הבצק. מוציאים ומפזרים שקדים מעל.

4 מכינים את בשר הכבש: בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים את קוביות הבשר עד שהן משחימות קלות. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר, הבשר יתחיל להגיר נוזלים ולהתבשל בהן, לאחר 40 דקות ממלחים ומפלפלים, ומוסיפים כל פעם מצקת של ציר הבקר שנשאר מקודם עד שהנוזלים נספגים. ממשיכים כך עד שנגמר כל הציר.

5 מכינים צזיקי: בקערה, מערבבים את כל החומרים יחד, מגישים קר. ליד האוזי ובשר הכבש.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!