אוכל
צילום׃ Alena Dvorakova, Istock

מרק אפונה עם נקניקיות טופו

מנת פתיחה צמחונית, בריאה ומזינה

| טבע הריפוי | פורסם 29/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי ק"ג אפונה יבשה
5 שיני שום כתוש
חצי ליטר ציר עוף או ירקות שורש (או מים עם אבקת מרק)
מלח פלפל לפי הטעם
10 נקניקיות טופו

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האפונה ומשרים לחצי שעה בהרבה מים. 2. מסננים ושמים בסיר גדול את האפונה המושרית ומכסים בציר.

3 מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות עד שהאפונה מתרככת מאוד.

4 במהלך הבישול בודקים, ואם יש צורך מוסיפים עוד ציר או מים.

5 אם רוצים אפשר בשלב זה למעוך את המרק בבלנדר ידני.

6 מוסיפים שום כתוש, תבלינים ונקניקיות טופו חתוכות.

7 מערבבים ומבשלים עוד כ-10 דקות.