צילום׃ Alena Dvorakova, Istock
מרק אפונה עם נקניקיות טופו
מנת פתיחה צמחונית, בריאה ומזינה
| טבע הריפוי
| פורסם 29/07/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
חצי ק"ג אפונה יבשה
5 שיני שום כתוש
חצי ליטר ציר עוף או ירקות שורש (או מים עם אבקת מרק)
מלח פלפל לפי הטעם
10 נקניקיות טופו
אופן ההכנה:
1 שוטפים את האפונה ומשרים לחצי שעה בהרבה מים. 2. מסננים ושמים בסיר גדול את האפונה המושרית ומכסים בציר.
3 מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות עד שהאפונה מתרככת מאוד.
4 במהלך הבישול בודקים, ואם יש צורך מוסיפים עוד ציר או מים.
5 אם רוצים אפשר בשלב זה למעוך את המרק בבלנדר ידני.
6 מוסיפים שום כתוש, תבלינים ונקניקיות טופו חתוכות.
7 מערבבים ומבשלים עוד כ-10 דקות.