בליני של מסעדת מונא
כל בראנץ' מעולה מוטב לו שיכלול בליני חמימים וטובים, ובבראנץ' החדש של מונא הירושלמית באמת יש כאלה. אבל הכיף האמיתי הוא שאפשר להכין אותם בבית. מתכון מתוך הספר החדש "מונא - ארבע ארוחות"
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-30-20 יחידות:
3 תפוחי אדמה אדומים גדולים, עם הקליפה
30 גרם קרם פרש
2 כפות (20 גרם) קמח
2 ביצים גודל L
1 חלמון
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת אפייה
2 כפות חמאה, לטיגון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 אופים את תפוחי האדמה בשלמותם עד שהם רכים. התפודים מוכנים כשסכין קטנה ננעצת בהם ללא התנגדות.
3 חוצים את תפוחי האדמה, מחזיקים בקליפה בעזרת מגבת ומגררים את בשר התפוד על פומפייה דקה.
4 מעבירים 250 גרם מבשר תפוח האדמה לקערה, מוסיפים את יתר הרכיבים וטורפים היטב לבלילה חלקה (במצב הזה אפשר לכסות את התערובת בניילון נצמד ולשמור במקרר עד יומיים).
5 ממיסים חמאה במחבת נון סטיק מעל אש בינונית. כשהיא מבעבעת מניחים במחבת באופן מרווח תלוליות מהבלילה בקוטר 5-4 ס"מ. משטחים מעט לשכבה אחידה ומטגנים להזהבה, כדקה מכל צד. אם יש צורך, מכוונים את עוצמת האש כדי שתתאים לקצב של הבליני.
** ממחית תפוח האדמה הנותרת אפשר להכין פירה או קרוקטים: מערבבים לתוכה גבינות פרמזן ומוצרלה מגוררות, מחלקים לכדורים בגודל שווה, מצפים בביצה ופירורי לחם ומטגנים.
המתכון לקוח מפרק הבראנץ' בספר החדש של מסעדת מונא, "מונא - 4 ארוחות", שיצא לרגל חגיגות העשור של המסעדה. ב-8.9 תתקיים במונא ארוחת בראנץ' כחלק מהחגיגות.