אוכל
תמונת AVI׃ mako

עלי גפן ממולאים באורז וחזה עוף

מתכון לממולאים ביתיים בתוספת עגבניות שרי ויוגורט עיזים. מנה קלה להכנה ונפלאה לאירוח

ע'די חלבי | מאסטר שף | פורסם 01/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

10-12 עלי גפן כבושים

200 גרם אורז עגול

1/2 כפית אגוז מוסקט

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית הל טחון

רבע כפית ציפורן טחונה

רבע כפית מלח

100 גרם חזה עוף טחון

עגבנייה בינונית

4 כפות שמן זית

עגבניות שרי ו/או עגבנייה חתוכה לעיגולים

להגשה:

פלחי לימון

יוגורט עזים

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז 3 פעמים במים ומשרים בצד למשך כ-5 דקות. מסננים.

2 מוסיפים אגוז מוסקט, פלפל שחור, הל טחון, ציפורן טחונה, מלח וחזה עוף טחון. מגרדים את העגבנייה בפומפייה ומוסיפים. מערבבים ומוסיפים את השמן.

3 מפרידים את עלי הגפן. לוקחים מתערובת האורז ושמים באמצע כל עלה, מקפלים, מגלגלים ומהדקים.

4 מחממים מים בקומקום ומסדרים את עלי הגפן בסיר. מניחים את עגבניות השרי ו/או את עיגולי העגבניות מעל העלים. שמים צלחת על העלים כדי שלא יתפרקו ומוזגים מים, עד שהם מגיעים ל-1 ס"מ מעל העלים. מבשלים 20-30 דקות על אש בינונית, עד שהמים נספגים באורז.

5 ההגשה: מורידים את הצלחת מהעלים ומסירים מהאש. מסדרים את עלי הגפן בצלחת ומגישים עם לימון ויוגורט עזים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!