אוכל
צילום׃ דניאל לילה, סוגת

עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה – ללא תוספת סוכר

עוגה עשירה בשוקולד, בה עדיין חוסכים הרבה קלוריות בהחלפת הסוכר בתחליף סוכר (בלי להתפשר על התוצאה). תענוג של קינוח

קרין גורן | סוגת | פורסם 12/09/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית קפיצית 26 ס"מ

לעוגת סופלה שוקולד:

300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר

150 גרם חמאה

1/2 מיכל שמנת מתוקה

6 ביצים, בטמפ' החדר

11/2 כוסות סוכרלוז

2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

למוס חלבה:

1 מיכל שמנת מתוקה

4 כפות סוכרלוז

1/2 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

לקישוט:

1 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

אופן ההכנה:

1 מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים: במיקרוגל ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה. מצננים מעט.

2 במיקסר מקציפים ביצים במהירות מקסימלית 5-7 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים תחליף סוכר וסילאן ומקציפים עוד דקה לאיחוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.

3 משטחים בתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות במשך 40-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע, ומעט רוטטת במרכז. מצננים (כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז – וזו בדיוק הכוונה).

4 מכינים מוס חלבה, ממלאים ומקררים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה פירורי חלבה. משטחים את המוס בשקע העוגה. מעבירים למקרר ל-4 שעות (או שעה במקפיא).

5 מקשטים ומגישים: לפני ההגשה מפזרים חלבה על העוגה, לקישוט. מעבירים סכין בהיקף - בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.

* סוד מתוק: חשוב להקציף את הביצים כשהן בטמפ' החדר, כדי לקבל נפח מקסימלי (ועוגה גבוהה, בהתאמה).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!