עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה – ללא תוספת סוכר
עוגה עשירה בשוקולד, בה עדיין חוסכים הרבה קלוריות בהחלפת הסוכר בתחליף סוכר (בלי להתפשר על התוצאה). תענוג של קינוח
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית קפיצית 26 ס"מ
לעוגת סופלה שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
150 גרם חמאה
1/2 מיכל שמנת מתוקה
6 ביצים, בטמפ' החדר
11/2 כוסות סוכרלוז
2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
למוס חלבה:
1 מיכל שמנת מתוקה
4 כפות סוכרלוז
1/2 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת
לקישוט:
1 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת
אופן ההכנה:
1 מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים: במיקרוגל ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה. מצננים מעט.
2 במיקסר מקציפים ביצים במהירות מקסימלית 5-7 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים תחליף סוכר וסילאן ומקציפים עוד דקה לאיחוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
3 משטחים בתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות במשך 40-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע, ומעט רוטטת במרכז. מצננים (כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז – וזו בדיוק הכוונה).
4 מכינים מוס חלבה, ממלאים ומקררים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה פירורי חלבה. משטחים את המוס בשקע העוגה. מעבירים למקרר ל-4 שעות (או שעה במקפיא).
5 מקשטים ומגישים: לפני ההגשה מפזרים חלבה על העוגה, לקישוט. מעבירים סכין בהיקף - בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
* סוד מתוק: חשוב להקציף את הביצים כשהן בטמפ' החדר, כדי לקבל נפח מקסימלי (ועוגה גבוהה, בהתאמה).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!