אוכל
צילום׃ רונן מנגן

שוקי עוף בפתיתים

תבשיל בסיר אחד של עומר מילר למנת עוף מתקתקה בניחוח מרוקאי, עם פתיתים, אפונה וירקות

עומר מילר | "חדר אוכל" | פורסם 28/03/22 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 335 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי כוס שמן זית

8 שוקי עוף

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

3 בצלים קצוצים

1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי קצוצים

5 שיני שום שלמות קלופות

3 כוסות פתיתים בצורת אורז

1 כף ראס אל-חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)

2 עלי דפנה

1 ליטר מים (או ציר עוף)

1 כוס אפונה קפואה

להגשה:

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית בסיר רחב ומשחימים את שוקי העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור ומוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.

2 מוסיפים לסיר בצלים, גזר, סלרי ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים.

3 מוסיפים פתיתים, ראס אל-חנות ועלי דפנה ומטגנים 3 דקות.

4 מחזירים לסיר את שוקי העוף, מערבבים בעדינות ויוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 45 דקות.

5 מוסיפים אפונה, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.

6 מפזרים פטרוזיליה ומגישים.