אוכל

אושפאלו של יגאל וחיים

הגרסה הגברית למנה הבוכרית המסורתית

| גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 02/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

חצי קילו שומן כבש (אליה), חתוך לקוביות בגודל של שלוש על שלוש ס"מ
שמן קנולה
3 ק"ג בשר כבש (כתף), חתוך לקוביות בגודל שלוש על שלוש ס"מ
4 בצלים גדולים, חתוכים לטבעות
22 גזרים חתוכים לאורכם לשש פרוסות, וכל פרוסה לשישה קיסמים עבים
5 ראשים של שום
50 גרם זרעי כמון
מים
3 ק"ג אורז עגול, שטוף ומסונן
פלפל שחור טחון (לפי הטעם)
מלח שולחן (לפי הטעם)
5 פלפלים חריפים ארוכים ירוקים / אדומים. חשוב שיהיו קשים ושלא יתפרקו בבישול

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר גדול על להבה גבוהה את שומן הכבש עד שרוב השומן נמס. מוציאים את קוביות השומן המטוגנות ומשאירים את השומן המומס בסיר. מוסיפים לסיר את שמן הקנולה עד שיחד תתקבל שכבת שומן בגובה של כס"מ.

2 מוסיפים לסיר את טבעות הבצל ומשחימים אותן היטב. מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים גם אותן. מוסיפים את הגזר, ראשי השום ומעט מהכמון ומערבבים בעדינות. מוסיפים מים כדי כיסוי התבשיל שבסיר, מרתיחים ומבשלים כעשרים דקות.

3 מוסיפים לסיר את האורז. נזהרים שלא לערבב בין השכבות. מוסיפים מים עד כדי כיסוי האורז ועוד 2 מ"מ מעליו. מתבלים במעט פלפל שחור, שני חופנים קטנים של מלח ושארית הכמון. מערבבים את שכבת האורז והתבלינים בזהירות כדי להטמיע את התבלינים. נזהרים שלא לערבב יחד עם שכבת הבשר.

4 מאדים על להבה גבוהה את המים שבסיר. לאחר שהנוזלים התאדו, למראית עין, מסדרים מעל האורז את הפלפלים החריפים. אוטמים היטב את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות. את התבשיל המוכן ניתן להגיש בשתי צורות: האחת- שכבת אורז שעליה מסודרת שכבת הבשר. השנייה – לערבב את הבשר והאורז ולהגיש כך.

>> לכל מתכוני השבוע