אוכל
צילום׃ בועז לביא

תבשיל צלי לחמישה

מתכון לתבשיל בשר פשוט ועשיר בטעמים. כל הנותר לכם לעשות הוא להתקשר לחברים

זמי שרייבר | מסעדת סנדר | פורסם 25/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

שמן לטיגון

2 קילוגרם בשר כתף

2 בצלים קצוצים

5 שיני שום כתושות

מעט מלח

2 גזרים

2 עלי דפנה

מעט פלפל אנגלי

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 צולים בסיר עם מעט שמן את נתח הבשר עם הבצל הקצוץ, שום כתוש ומעט מלח עד להשחמה.

2 מוסיפים מעט מים ומשחימים שוב עד לקבלת גוון כהה (את הפעולה מבצעים עד להגעת הגוון הרצוי).

3 אחרי ההשחמה מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומוסיפים את שאר המרכיבים. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור.

4 כעבור שעתיים מוציאים את הבשר מקררים אותו במקרר למס' שעות, בסוף הקירור פורסים את הבשר ומוזגים מעל את הרוטב שנוצר מסביב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה