אוכל
צילום׃ אולג פלידר

עוגת ספרה

עוגה נימוחה ומושלמת לאירוח, מגישים עם תה או סיידר חם ומתמוגגים

| מסעדת גואטה | פורסם 25/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו סולת

כוס סוכר

שקית קטנה של אבקת אפייה

2 שקית אבקת וניל

כוס שמן

כוס וחצי מים

3 טיפות מי ורדים

כ-15 תמרים כבושים- ניתן לרכוש בכל רשת שיווק

בוטנים (לקישוט)

לרוטב הסמיך

2 כפות סוכר

3 כוסות מים

מיץ לימון מחצי לימון

מי ורדים

אופן ההכנה:

1 מכניסים את כל המרכיבים לתוך קערה למעט התמרים.

2 מעבדים לעיסה אחידה ובסוף מחלקים אותה לשתיים.

3 משמנים תבנית סטנדרטית (כ 27*33 ס"מ). מניחים חצי מהכמות של הבצק בעדינות לתבנית ומהדקים לדפנות.

4 פותחים את התמרים ומניחים על מחבת עם מעט שמן על אש נמוכה (כדי שהם יפתחו).

5 מניחים את התמרים הפתוחים מעל הבצק בתבנית.

6 מניחים מעל את החלק השני של הבצק מעל התמרים.

7 חותכים את העוגה לריבועים בגודל הרצוי (בכל ריבוע אפשר להוסיף בוטנים מעל) ומכניסים לתנור בחום של 180 כשעה.

8 במקביל מכניסים לתוך סיר את הסוכר, כוסות המים, מיץ הלימון ומי הורדים. בוחשים עד שנוצר נוזל אחיד דבשתי. אחרי שהעוגה מוכנה יוצקים מעליה את נוזל הדבש שהכנו ומקררים.