עוגת ספרה
עוגה נימוחה ומושלמת לאירוח, מגישים עם תה או סיידר חם ומתמוגגים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
קילו סולת
כוס סוכר
שקית קטנה של אבקת אפייה
2 שקית אבקת וניל
כוס שמן
כוס וחצי מים
3 טיפות מי ורדים
כ-15 תמרים כבושים- ניתן לרכוש בכל רשת שיווק
בוטנים (לקישוט)
לרוטב הסמיך
2 כפות סוכר
3 כוסות מים
מיץ לימון מחצי לימון
מי ורדים
אופן ההכנה:
1 מכניסים את כל המרכיבים לתוך קערה למעט התמרים.
2 מעבדים לעיסה אחידה ובסוף מחלקים אותה לשתיים.
3 משמנים תבנית סטנדרטית (כ 27*33 ס"מ). מניחים חצי מהכמות של הבצק בעדינות לתבנית ומהדקים לדפנות.
4 פותחים את התמרים ומניחים על מחבת עם מעט שמן על אש נמוכה (כדי שהם יפתחו).
5 מניחים את התמרים הפתוחים מעל הבצק בתבנית.
6 מניחים מעל את החלק השני של הבצק מעל התמרים.
7 חותכים את העוגה לריבועים בגודל הרצוי (בכל ריבוע אפשר להוסיף בוטנים מעל) ומכניסים לתנור בחום של 180 כשעה.
8 במקביל מכניסים לתוך סיר את הסוכר, כוסות המים, מיץ הלימון ומי הורדים. בוחשים עד שנוצר נוזל אחיד דבשתי. אחרי שהעוגה מוכנה יוצקים מעליה את נוזל הדבש שהכנו ומקררים.