תמונת AVI׃ none
קארי ירוק עם עוף
מנה תאילנדית טיפוסית עם רוטב עסיסי שהוא תאווה לחוש הטעם
| mako אוכל
| פורסם 23/11/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
20 כנפי עוף (החלק הקרוב לגוף- לפשוט מהעור)
2 ליטר חלב קוקוס סחוט טרי
20 עלי קאפיר ליים
10 גבעולי בזיליקום
2 כפות מחית קארי תאילנדי ירוק
3 פלפלים ירוקים חריפים בינוניים
3 כפות נאם פלאה
חציל ערבה גדול קלוף וחתוך לקוביות בגודל ס"מ מרובע
2 מטבעות סוכר דקלים
אופן ההכנה:
1 שמים בסיר את מחית הקארי הירוק ופותחים אותה עם מעט חלב קוקוס על אש נמוכה.
2 מוסיפים בערך חצי ליטר נוסף של חלב קוקוס, עם עלי הקאפיר ליים והעוף, ומבשלים על אש נמוכה במשך כחצי שעה עד ריכוך העוף.
3 מוסיפים את שארית חלב הקוקוס ומעלים את האש לכמעט רתיחה.
4 מוסיפים את הנאם פלאה, סוכר הדלקים ואת קוביות החציל, ומבשלים למשך 5 דקות נוספות עד ריכוך החצילים.
5 מוסיפים את עלי הבזיליקום מופרדים מהגבעול, מערבבים, ומכבים את האש.