אוכל
תמונת AVI׃ none

קארי ירוק עם עוף

מנה תאילנדית טיפוסית עם רוטב עסיסי שהוא תאווה לחוש הטעם

| mako אוכל | פורסם 23/11/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

20 כנפי עוף (החלק הקרוב לגוף- לפשוט מהעור)

2 ליטר חלב קוקוס סחוט טרי

20 עלי קאפיר ליים

10 גבעולי בזיליקום

2 כפות מחית קארי תאילנדי ירוק

3 פלפלים ירוקים חריפים בינוניים

3 כפות נאם פלאה

חציל ערבה גדול קלוף וחתוך לקוביות בגודל ס"מ מרובע

2 מטבעות סוכר דקלים

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר את מחית הקארי הירוק ופותחים אותה עם מעט חלב קוקוס על אש נמוכה.

2 מוסיפים בערך חצי ליטר נוסף של חלב קוקוס, עם עלי הקאפיר ליים והעוף, ומבשלים על אש נמוכה במשך כחצי שעה עד ריכוך העוף.

3 מוסיפים את שארית חלב הקוקוס ומעלים את האש לכמעט רתיחה.

4 מוסיפים את הנאם פלאה, סוכר הדלקים ואת קוביות החציל, ומבשלים למשך 5 דקות נוספות עד ריכוך החצילים.

5 מוסיפים את עלי הבזיליקום מופרדים מהגבעול, מערבבים, ומכבים את האש.