אורז בעגבניות, אבוקדו וזיתים שחורים
אורז לא רגיל
דידי בן ארוש | צו בישול
| פורסם 29/12/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 כפות שמן זית
250 גרם אורז בסמטי
450 מ"ל מים רותחים
עגבנייה גדולה מרוקנת מגרעינים וקצוצה לקוביות
2 בצל ירוק קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
50 גרם זיתי קלמטה חתוכים
1 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 מחממים 2 כפות שמן זית בסיר ומטגנים בצל ושום במשך 3 דקות, מוסיפים את המים ומרתיחים.
2 מוסיפים את האורז, מכסים ומבשלים במשך 12 דקות, משאירים מכוסה.
3 במחבת נפרדת מחממים את שאר שמן הזית, מוסיפים את העגבנייה, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, המלח והפלפל ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את הזיתים והאבוקדו.
4 מערבבים בעדינות את האורז ותערובת האבוקדו.