אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

שניצלונים מתובלים ותפוחי אדמה בתנור

החופש הגדול כבר כאן, ואם עוד לא אימצתם מנה מנצחת לארוחת צוהריים מהסוג שעושה שקט בבית - אז זה הזמן: שניצלונים מתובלים כמו שהילדים אוהבים ותפוחי אדמה סופר-קריספיים בתנור. תכינו כפול, הם ירצו אותם גם מחר

ענת לבל | mako אוכל | פורסם 19/07/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 134 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לתפוחי האדמה:

700 גרם תפוחי אדמה קטנים (עם הקליפה), שטופים היטב

2 כפות שמן זית

חצי כפית אבקת שום

חצי כפית פפריקה אדומה מתוקה

חצי כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

לשניצלונים:

600 גרם חזות עוף, פרוסים לרצועות

2 ביצים, טרופות

1 כפית חרדל

מלח

פלפל שחור

רבע כפית כורכום

רבע כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית אבקת שום

לציפוי:

1 כוס פירורי לחם

חצי כוס שומשום

1-2 כפית אורגנו מיובש

לטיגון:

שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 חותכים את תפוחי האדמה הקטנים שבחבילה לחצאים ואת הגדולים יותר לרבעים. מסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

3 מערבבים היטב את תפוחי האדמה עם שמן הזית והתבלינים.

4 אופים כ-35 דקות (או מעט יותר), עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים.

5 מכינים את השניצלונים: מערבבים בקערה את פירורי הלחם עם השומשום והאורגנו. קערה אחרת טורפים את הביצים עם החרדל והתבלינים.

6 טובלים את רצועות העוף בתערובת הביצים ומעבירים לקערת לפירורי הלחם. מניחים את הרצועות המצופות בצלחת נפרדת.

7 מחממים שמן בסיר רחב. מטגנים את השניצלים משני הצדדים עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג. מגישים לצד תפוחי האדמה בתוספת סלט ירקות או ירקות חתוכים.