שניצלונים מתובלים ותפוחי אדמה בתנור
החופש הגדול כבר כאן, ואם עוד לא אימצתם מנה מנצחת לארוחת צוהריים מהסוג שעושה שקט בבית - אז זה הזמן: שניצלונים מתובלים כמו שהילדים אוהבים ותפוחי אדמה סופר-קריספיים בתנור. תכינו כפול, הם ירצו אותם גם מחר
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
לתפוחי האדמה:
700 גרם תפוחי אדמה קטנים (עם הקליפה), שטופים היטב
2 כפות שמן זית
חצי כפית אבקת שום
חצי כפית פפריקה אדומה מתוקה
חצי כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
לשניצלונים:
600 גרם חזות עוף, פרוסים לרצועות
2 ביצים, טרופות
1 כפית חרדל
מלח
פלפל שחור
רבע כפית כורכום
רבע כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית אבקת שום
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
חצי כוס שומשום
1-2 כפית אורגנו מיובש
לטיגון:
שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 חותכים את תפוחי האדמה הקטנים שבחבילה לחצאים ואת הגדולים יותר לרבעים. מסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
3 מערבבים היטב את תפוחי האדמה עם שמן הזית והתבלינים.
4 אופים כ-35 דקות (או מעט יותר), עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים.
5 מכינים את השניצלונים: מערבבים בקערה את פירורי הלחם עם השומשום והאורגנו. קערה אחרת טורפים את הביצים עם החרדל והתבלינים.
6 טובלים את רצועות העוף בתערובת הביצים ומעבירים לקערת לפירורי הלחם. מניחים את הרצועות המצופות בצלחת נפרדת.
7 מחממים שמן בסיר רחב. מטגנים את השניצלים משני הצדדים עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג. מגישים לצד תפוחי האדמה בתוספת סלט ירקות או ירקות חתוכים.