צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
עוגת שוקולד אישית, חמה ונוטפת שוקולד
זה לא יעזור – תנו לנו רק שוקולד, ביצים, סוכר, קמח, מיקסר ורבע שעה בתנור, ואנחנו מאושרים. זה מדהים כמה מעט צריך בשביל לקבל את אחת העוגות הכי טעימות שקיימות
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 16/01/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
עם כל החידושים וההמצאות, המתכון הזה הוא אחד המתכונים הכי אהובים עליי. זו העוגה הכי פשוטה, הכי קלאסית, הכי מהירה וגם הכי טעימה: מה צריך יותר ממנה אחרונה?
כמובן שרצוי להשתמש בשוקולד הכי איכותי שיש, כי זה מה שעושה את ההבדל הגדול. מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל.
מרכיבים (8 מנות):
(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל)
200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
125 גרם חמאה
7 ביצים
6 כפות סוכר
60 גרם קמח (חצי כוס)
אופן ההכנה:
1 בסיר בן מארי ממיסים את השוקולד יחד עם החמאה.
2 בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר, עד לקבלת תפיחה בהירה. מוסיפים את הקמח ולאחר מכן את תערובת החמאה והשוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3 משמנים מעט 12 תבניות אישיות ומוזגים בכמות שווה את התערובת.
4 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 8-10 דקות.
5 מגישים חם עם כדור גלידה וניל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!