אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת שוקולד אישית, חמה ונוטפת שוקולד

זה לא יעזור – תנו לנו רק שוקולד, ביצים, סוכר, קמח, מיקסר ורבע שעה בתנור, ואנחנו מאושרים. זה מדהים כמה מעט צריך בשביל לקבל את אחת העוגות הכי טעימות שקיימות

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 16/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 325 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עם כל החידושים וההמצאות, המתכון הזה הוא אחד המתכונים הכי אהובים עליי. זו העוגה הכי פשוטה, הכי קלאסית, הכי מהירה וגם הכי טעימה: מה צריך יותר ממנה אחרונה?

 

כמובן שרצוי להשתמש בשוקולד הכי איכותי שיש, כי זה מה שעושה את ההבדל הגדול. מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל.

מרכיבים (8 מנות):

(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל)

200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

125 גרם חמאה

7 ביצים

6 כפות סוכר

60 גרם קמח (חצי כוס)

אופן ההכנה:

1 בסיר בן מארי ממיסים את השוקולד יחד עם החמאה.

2 בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר, עד לקבלת תפיחה בהירה. מוסיפים את הקמח ולאחר מכן את תערובת החמאה והשוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3 משמנים מעט 12 תבניות אישיות ומוזגים בכמות שווה את התערובת.

4 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 8-10 דקות.

5 מגישים חם עם כדור גלידה וניל.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!