אוכל
צילום׃ אביבה פיבקו

מאפה בצק עלים מהיר

לבצק עלים יש את הקטע הזה, שבחמש דקות אפשר להכין ממנו מאפים שלא היו מביישים קונדיטוריה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 07/12/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חבילת בצק עלים (רצוי על בסיס חמאה)

150 גרם שקדים טחונים דק (כוס ושלושת-רבעי)

100 מ"ל שמנת מתוקה

70 גרם סוכר (5 כפות)

כפית תמצית וניל איכותית

500 גרם דובדבנים משומרים (1 צנצנת זכוכית)

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה קטנה את השקדים הטחונים עם השמנת המתוקה, הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת עיסה אחידה.

2 מסננים היטב את הדובדבנים.

3 חותכים מבצק העלים מלבן של 35 על 25 ס"מ, וחוצים אותו לאורכו כך שיתקבלו שני מלבנים בגודל שווה.

4 מניחים מלבן אחד בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואת המלבן השני מניחים על נייר אפייה על משטח העבודה. בעזרת סכין טובה חורצים במלבן שעל משטח העבודה פסים במרחק כ-7 מ"מ זה מזה - ומשאירים מסגרת של 2 ס"מ לא חתוכים.

5 מורחים את קרם השקדים על המלבן השלם - ושוב, משאירים מסגרת של 2 ס"מ נקייה ממילוי.

6 מסדרים את הדובדבנים מעל קרם השקדים ומכסים במלבן עם החתכים.

7 מהדקים היטב את שני החלקים סביב כל המסגרת, ואופים בחלק התחתון של תנור שחומם מראש ל-210 מעלות ל-25 דקות. מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר. מגישים חם או פושר, רצוי עם כדור גלידה.