דג אמנון בפטריות
לפניכם מתכון בריא ומהמם לדג עסיסי על מצע פטריות שמפניון טריות
| שומרי משקל
| פורסם 30/08/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
תרסיס שמן לשימון התבנית
1/2 כוס פטריות שמפניון קצוצות
1/2 כוס קישואים מגוררים וסחוטים
מלח
פלפל שחור
רוזמרין לפי הטעם
3 כפות פירורי לחם
4 כפות מיץ לימון
300 גרם בשר דג אמנון, ללא אידרות
2 כפיות שמן
1 עגבנייה פרוסה
אופן ההכנה:
1 מתבלים את הדגים במלח, פלפל שחור ורוזמרין.
2 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מרססים תבנית פיירקס בתרסיס שמן ומניחים בה את הדגים.
3 מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את הפטריות והקישואים. מאדים על אש נמוכה עד שיתרככו.
4 מוסיפים את פירורי הלחם ו- 2 כפות ממיץ הלימון. מתבלים מערבבים ומסירים מהאש.
5 שוטחים את תערובת הירקות על הדגים שבתבנית, מעטרים בפרוסות העגבנייה ומטפטפים על התבנית את 2 כפות מיץ הלימון הנותרות. אופים כ- 20 דקות.