אוכל

דג אמנון בפטריות

לפניכם מתכון בריא ומהמם לדג עסיסי על מצע פטריות שמפניון טריות

| שומרי משקל | פורסם 30/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תרסיס שמן לשימון התבנית

1/2 כוס פטריות שמפניון קצוצות

1/2 כוס קישואים מגוררים וסחוטים

מלח

פלפל שחור

רוזמרין לפי הטעם

3 כפות פירורי לחם

4 כפות מיץ לימון

300 גרם בשר דג אמנון, ללא אידרות

2 כפיות שמן

1 עגבנייה פרוסה

אופן ההכנה:

1 מתבלים את הדגים במלח, פלפל שחור ורוזמרין.

2 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מרססים תבנית פיירקס בתרסיס שמן ומניחים בה את הדגים.

3 מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את הפטריות והקישואים. מאדים על אש נמוכה עד שיתרככו.

4 מוסיפים את פירורי הלחם ו- 2 כפות ממיץ הלימון. מתבלים מערבבים ומסירים מהאש.

5 שוטחים את תערובת הירקות על הדגים שבתבנית, מעטרים בפרוסות העגבנייה ומטפטפים על התבנית את 2 כפות מיץ הלימון הנותרות. אופים כ- 20 דקות.