אוכל

נתח אנטרקוט צלוי

אנטרקוט עסיסי, עשוי בשלמותו בניחוח שום ומרווה עם תפוחי אדמה ושלל עשבי תיבול

עדי שוורץ | לגעת באוכל | פורסם 20/09/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.7 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

לבשר

4 שיני שום

3/4 כף מלח אטלנטי

6 עלי מרווה טריים

2-3 כפות שמן זית

3 כפות דבש/סילאן

1 כף חרדל דיז'ון גרגרים

1 נתח אנטריקוט במשקל 1 ק"ג

לתפוחי האדמה

1 שקית תפוחי אדמה קטנים

מים לבישול תפוחי האדמה

1 כף מלח גס

לתיבול תפוחי האדמה:

1 ענף רוזמרין מנוקה מגבעול "רק עלים"

3 ענפי תימין "רק עלים"

3 ענפי אורגנו "רק עלים"

1/2 כוס שמן זית

1 כף תבלין טוסקנה

2 ראשי שום קלופים

אופן ההכנה:

לבשר:

1 קוצצים יחדיו את השום, המלח האטלנטי ועלי המרווה עד ליצירת מחית עדינה וריחנית תוך כדי הוספת השמן זית.

2 מוסיפים לתערובת את הדבש והחרדל.

3 מורחים את נתח הבשר בתערובת ומשרים את הבשר למשך שעתיים אפילו לילה.

4 מחממים מחבת כבדה ללא שמן על להבה נמוכה כ 7 דקות, יוצקים מעט שמן זית ו"אוטמים" את הבשר כ 2-3 דקות מכל צד. לאחר מכן מניחים בתנור, בחום של 200 מעלות, על גבי רשת על מנת שנוזלי הבשר ייספגו בתנית תפוחי האדמה שייאפו תחתיו).

לתפוחי האדמה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים. מרגע הרתיחה, ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות. מסננים ומצננים קלות.

2 חוצים את תפוחי האדמה (או משאירים שלמים, לבחירתכם). מערבבים יחד עם שאר מרכיבי התיבול של תפוחי האדמה (משאירים את שיני השום שלמות). מעבירים לתבנית אפיה ומעליה מניחים רשת לאפיית הבשר.

3 אופים הכל במשך 20-25 דקות על 200 מעלות. לאחר מכן מנמיכים ל-150 מעלות וממשיכים לצלות עוד כרבע שעה. מוציאים מהתנור ומחכים כ-7 דקות לפני שפורסים ומגישים.