אוכל
צילום׃ יחסי ציבור

קסטה טבעונית עם פסיפלורה

ההנאה בספק קסטה ספק קוקילידה הזו היא לא כפולה אלא משולשת: יש עוגיות, יש גלידה, ויש גם ממרח לוטוס שמתחבא יפה יפה ומוסיף את שלו. אה, וישנה כמובן ההנאה שבהיעדר מוצרים מהחי

יחסי ציבור | SEEDS - פטיסרי טבעוני | פורסם 31/07/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגיית פסיפלורה וקרמל:

50 גרם (רבע כוס) מחית פסיפלורה (אפשר עם גרעינים)

125 גרם (חצי כוס ועוד שתי כפות) שמן קוקוס מומס אך לא חם

25 גרם (3 כפות) שמן קנולה

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

100 גרם (חצי כוס) מחית תפוחי עץ טבעית לא ממותקת (רצוי קרה)

5 גרם אבקת אפייה

200 גרם קמח לבן

ממרח לוטוס

לגלידת פסיפלורה:

2 פחיות קרם קוקוס (17% שומן ומעלה), אחרי לילה במקרר

50 גרם (רבע כוס) סוכר

200 גרם (כוס) מחית פסיפלורה

8 גרם אגר אגר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1 העוגיות: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל מרכיבי העוגיות למעט ממרח הלוטוס, עד לקבלת בצק אחיד (כ-2 דקות).

2 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2-3 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס/מיקד. מסדרים את העיגולים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מזלפים על כל עיגול מעט ממרח לוטוס, מכסים בעיגול בצק נוסף ומהדקים את הקצוות.

3 מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים את העוגיות כ-15 דקות (אל דאגה, הן אמורות להישאר בהירות). מצננים ושומרים בכלי אטום.

4 מכינים את הגלידה: הופכים את פחיות קרם הקוקוס על ראשן ופותחים אותן מצידן התחתון. שופכים את הנוזל השקוף לסיר ומוסיפים את הסוכר, מחית הפסיפלורה והאגר אגר. מביאים לרתיחה, מעבירים לקערה ומצננים במקרר עד לקבלת ג'לי יציב.

5 מקציפים את הקרם הסמיך שנשאר בפחיות הקוקוס עם האינסטנט פודינג.

6 טוחנים את הג'לי בבלנדר יחד עם 3-6 כפות מקצפת הקוקוס, עד לקבלת מרקם אחיד. מקפלים לתוך קצפת הקוקוס בעזרת מרית.

7 ממלאים כל זוג עוגיות בקרם ומקפיאים 6 שעות פחות.

* הקסטות יישמרו במקפיא עד 3 חודשים.