פאי לימון
רוצים להרשים? בואו להכין פאי לימון, שמתחיל בבצק פריך ומסתיים במרנג איטלקי, עם המון כיף חיים באמצע
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה
100 גרם סוכר
50 גרם ביצה
לקרם הלימון:
200 גרם מיץ לימון
50 גרם מים
120 גרם ביצים
150 גרם חלמונים
120 גרם סוכר
150 גרם חמאה קרה בקוביות
לג'לי תות:
50 גרם מים
50 גרם סוכר
5 גרם ג'לטין
70 גרם מחית תות
למרנג האיטלקי:
100 גרם חלבון
170 גרם סוכר
20 גרם סירופ גלוקוזה
40 גרם מים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: חותכים את החמאה לקוביות קטנות ושומרים אותן במקרר. שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עד שהמסה כמעט הומוגנית. מניחים את הבצק על ניילון נצמד עם פני שטח רחבים ומקררים.
2 לאחר הקירור מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1.5 ס"מ ומכניסים לתבנית הפאי. אופים ב-180 מעלות עם משקולת עד שהטארט אפוי לחלוטין.
3 מכינים קרם לימון: שמים על בן מארי מיץ לימון, מים, ביצים (גם חלמונים) וסוכר. בהתחלה מערבבים היטב עם מטרפה ולאחר מכן אפשר לערבב מדי פעם. מפסיקים את הבישול שהמסה אינה מסמיכה יותר. מצננים את המסה לטמפרטורת החדר, ואז מוסיפים את החמאה הקרה ומערבבים, עם מטרפה או בלנדר מוט (עדיף). מעבירים למקרר.
4 מכינים ג'לי תות: מרככים את הג'לטין. מביאים את המים והסוכר לרתיחה, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שהמסה אחידה. מחברים בין מחית הפרי לסירופ להשוואת טמפרטורות, יוצקים לרינג ומקררים.
5 מכינים מרנג איטלקי: שמים בסיר סוכר, מים וגלוקוזה. מרתיחים ומביאים לטמפרטורה של 120 מעלות. מקציפים חלבונים במיקסר וכשהסירופ בטמפרטורה המתאימה מוסיפים אותו לחלבונים תוך כדי פעולה על מהירות גבוהה. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצב חזק ויציב .
6 מרכיבים את העוגה: מזלפים על הטארט האפוי והמצונן שכבה של קרם לימון. מעליה מניחים את שכבת הג'לי, ועליה מזלפים מרנג איטלקי. שורפים עם ברנר עד השחמה.
מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים