אוכל
תמונת AVI׃ mako

פאי לימון

רוצים להרשים? בואו להכין פאי לימון, שמתחיל בבצק פריך ומסתיים במרנג איטלקי, עם המון כיף חיים באמצע

רותם סודרי | מאסטר שף | פורסם 01/01/14 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

300 גרם קמח

200 גרם חמאה קרה

100 גרם סוכר

50 גרם ביצה

לקרם הלימון:

200 גרם מיץ לימון

50 גרם מים

120 גרם ביצים

150 גרם חלמונים

120 גרם סוכר

150 גרם חמאה קרה בקוביות

לג'לי תות:

50 גרם מים

50 גרם סוכר

5 גרם ג'לטין

70 גרם מחית תות

למרנג האיטלקי:

100 גרם חלבון

170 גרם סוכר

20 גרם סירופ גלוקוזה

40 גרם מים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: חותכים את החמאה לקוביות קטנות ושומרים אותן במקרר. שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עד שהמסה כמעט הומוגנית. מניחים את הבצק על ניילון נצמד עם פני שטח רחבים ומקררים.

 

2 לאחר הקירור מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1.5 ס"מ ומכניסים לתבנית הפאי. אופים ב-180 מעלות עם משקולת עד שהטארט אפוי לחלוטין.

 

3 מכינים קרם לימון: שמים על בן מארי מיץ לימון, מים, ביצים (גם חלמונים) וסוכר. בהתחלה מערבבים היטב עם מטרפה ולאחר מכן אפשר לערבב מדי פעם. מפסיקים את הבישול שהמסה אינה מסמיכה יותר. מצננים את המסה לטמפרטורת החדר, ואז מוסיפים  את החמאה הקרה ומערבבים, עם מטרפה או בלנדר מוט (עדיף). מעבירים למקרר.

 

4 מכינים ג'לי תות: מרככים את הג'לטין. מביאים את המים והסוכר לרתיחה, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שהמסה אחידה. מחברים בין מחית הפרי לסירופ להשוואת טמפרטורות, יוצקים לרינג ומקררים.

 

5 מכינים מרנג איטלקי: שמים בסיר סוכר, מים וגלוקוזה. מרתיחים ומביאים לטמפרטורה של 120 מעלות. מקציפים חלבונים במיקסר וכשהסירופ בטמפרטורה המתאימה מוסיפים אותו לחלבונים תוך כדי פעולה על מהירות גבוהה. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצב חזק ויציב .

 

6 מרכיבים את העוגה: מזלפים על הטארט האפוי והמצונן שכבה של קרם לימון. מעליה מניחים את שכבת הג'לי, ועליה מזלפים מרנג איטלקי. שורפים עם ברנר עד השחמה.

 

מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים