אוכל
תמונת AVI׃ mako

כבדי עוף עסיסיים קצוצים

השילוב הקלאסי והמנצח של כבדים ובצל מטוגן

זהר ארנון | מאסטר שף | פורסם 08/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 106 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

500 גרם כבדי עוף

2 בצלים גדולים קצוצים דק לטיגון

2 ביצים קשות

1 בצל קצוץ דק להוספה למנה

4 כפות שמן לטיגון

מלח ופלפל גרוס

להגשה:

פרוסות לחם או חלה (ניתן גם לקלות אותן)

מלפפון חמוץ

2 ביצים קשות פרוסות

אופן ההכנה:

1 מנקים את הכבדים (מסלקים שומן וגידים).

2 קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות.

3 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים להזהבה.

4 מוסיפים את הכבדים לבצל המטוגן. ממשיכים לטגן על אש גבוהה עד לשינוי הצבע. לאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לטגן מספר דקות (יש לשים לב לתהליך הטיגון ולא לייבש את הכבדים).

5 בגמר הטיגון מוציאים את הכבדים, הבצל המטוגן והשמן לקערה, מוסיפים את הביצים ומועכים למרקם הרצוי.

6 מוסיפים את הבצל הקצוץ החי ומערבבים.

7 מוסיפים שמן במידה וחסר.

8 מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומאזנים את התיבול לפי הטעם.

9 מגישים לצד הביצים הפרוסות ומפזרים במעט פפריקה.

להגשה:

מומלץ להגיש עם פרוסות לחם או חלה ומלפפון חמוץ.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (3 מנות) – כבדי עוף עסיסיים קצוצים:

אנרגיה 428 קלוריות
חלבונים 44 גרם
פחמימות 14 גרם
שומנים 20 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה