אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות

מתכון למאפה טעים ופריך של בצק פילו במילוי תפודים, בצל מטוגן ופטריות, קלאסיקה משודרגת

יהלומה לוי | mako אוכל | פורסם 12/09/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 130 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

שמן זית

בצל בינוני-גדול, קצוץ

חבילת פטריות שמפיניון, פרוסות

3-4 תפוחי אדמה בינוניים מסוג דזירה, מבושלים במים

6 עלי בצק פילו (עדיף טריים משוק לוינסקי)

קורט מלח

פלפל שחור גרוס

ביצה טרופה (חלופה טבעונית: מעט מים מעורבבים עם קמח)

מעט שומשום

אופן ההכנה:

1 מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ והפטריות. מועכים את תפוחי האדמה בקערה ומוסיפים את תערובת הבצל והפטריות. ממליחים ומפלפלים.

2 משמנים תבנית אפייה במעט שמן זית.

3 פורשים שניים מעלי הפילו על משטח העבודה זה על זה, ומברישים את העלה העליון במעט שמן זית. מניחים מעט מהמילוי לכל אורך העלה העליון, בקצה, ומגלגלים (כמו סושי או שטרודל). אחרי שני גלגולים חותכים את הפילו לאורכו, וחוזרים על הפעולה עם שאריות הפילו והמילוי. התוצאה היא שני גלילי פילו ארוכים. חוצים כל גליל לשניים ומניחים בתבנית המשומנת. ממשיכים כך עם עלי הפילו הנוספים (התוצאה בסופו של דבר היא 12 חצאי גלילים).

4 מברישים את הגלילים במעט ביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים ב-170 מעלות כ-18 דקות, עד שהפילו מזהיב יפה.

* אם משתמשים בפילו קפוא יש להפשירו באיטיות במקרר במהלך הלילה שלפני, ואז הוא יהיה נוח לעבודה.

* המתכון באדיבות יהלומה לוי מהביסטרון, זבולון 5, שוק לוינסקי, תל אביב, 077-5565887

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות