אוכל
צילום׃ נלי שפר, יחסי ציבור

תפוחי אדמה מזוגגים בקרמל

תוספת חלומית, רכה, נימוחה ומזוגגת בקרמל חמאתי, מפולפל וטעים במיוחד

ישראל אהרוני ונירה רוסו | תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן | פורסם 07/04/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

8 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

מעט מיץ לימון

60 גרם חמאה

כוס סוכר חום

מלח גס

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה בהרבה מים רותחים ומעט מיץ לימון כ־25 דקות, עד שהם רכים דיים. מסננים ומקררים.

2 שמים במחבת רחבה את החמאה, הסוכר, חצי כוס מים ופלפל גרוס ומבשלים 5-4 דקות, עד שמתקבל קרמל בהיר.

3 מכניסים את תפוחי האדמה המבושלים למחבת ומגלגלים אותם בקרמל כ־5 דקות, עד שהם מזוגגים יפה. ברגע באחרון מוסיפים את המלח הגס, מערבבים עוד דקה ומגישים.

>> כל המתכונים לראש השנה