צילום׃ נלי שפר, יחסי ציבור
תפוחי אדמה מזוגגים בקרמל
תוספת חלומית, רכה, נימוחה ומזוגגת בקרמל חמאתי, מפולפל וטעים במיוחד
ישראל אהרוני ונירה רוסו | תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן
| פורסם 07/04/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
8 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
מעט מיץ לימון
60 גרם חמאה
כוס סוכר חום
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה בהרבה מים רותחים ומעט מיץ לימון כ־25 דקות, עד שהם רכים דיים. מסננים ומקררים.
2 שמים במחבת רחבה את החמאה, הסוכר, חצי כוס מים ופלפל גרוס ומבשלים 5-4 דקות, עד שמתקבל קרמל בהיר.
3 מכניסים את תפוחי האדמה המבושלים למחבת ומגלגלים אותם בקרמל כ־5 דקות, עד שהם מזוגגים יפה. ברגע באחרון מוסיפים את המלח הגס, מערבבים עוד דקה ומגישים.