תמונת AVI׃ mako
סינייה מוסר ים עם ירקות צלויים
ורסיה מאוד לא קונבנציונלית של סנייה, במקום מאפה שמורכב מבשר, מקבלים חיבור מרענן ונפלא בין דג ים לטחינה מימית
אליסה המר | מאסטר שף
| פורסם 01/09/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
לרוטב
0.5 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן נענע קצוצה
מיץ מ-20 עגבניות שרי
50 גרם פטה צאן 5% מפוררת
50 גרם בולגרית צאן 5% מפוררת
2 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל
לדג
2 פילטים של מוסר ים טרי
שמן זית למשיחה
לירקות
2 בטטות חתוכות למקלות
1 שורש כרישה, פרוס לטבעות של כ-1.5 ס"מ
1 בצל לבן, חצוי
אורגנו
כוסברה טחונה
שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי רוטב הטחינה ומוסיפים מים לקבלת מרקם מימי (כמו רוויון).
2 מושחים את הדג בשמן זית ומלח וסוגרים על מחבת חמה כחצי דקה מכל צד.
3 מניחים את הדג על נייר אפייה, שופכים את הרוטב על כל נתח, ומכניסים לתנור לרבע שעה (180 מעלות).
4 את הירקות מערבבים עם התבלינים וצולים בתנור כ-20 דקות (180 מעלות).
5 הרכבת המנה: מניחים את הדג על מקלות הבטטה ולצד הפילטים עורמים את הבצל והכרישה.