נתח סינטה מתובל ועטוף בבצק עלים עם סלט פטריות מבושלות
מתכון לנתח בקר שנאפה בבצק עם עשבי תיבול. מנה שמשתלבת נהדר ומתאימה לאירוח
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לנתח סינטה בבצק עלים:
1/2 ק"ג נתח סינטה, בלי השומן
בצק עלים מהסופר
1 כפית גרגרי כוסברה
1 כף רוזמרין, קצוץ דק
1 כפית תימין
2-3 עלי מרווה, קצוצים דק
חצי כפית אורגנו
כף וחצי פלפל שחור גרוס
1 כף מלח פרחי ים או מלח גס
1 כפית פלפל לבן
2 כפות שמן זית + 1 כף
1 כף חרדל דיז'ון
1 ביצה
לסלט:
2 פטריות פורטבלו גדולות
2 כפות שמן זית + כפית
חסה בינונית
כף חרדל דיז'ון גרגירים
כף חרדל דיז'ון
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
1 לסינטה: מרסקים את גרגרי הכוסברה, מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומרסקים.
2 מורחים את נתח הסינטה ב-2 כפות שמן זית ומהדקים את התבלינים מכל הצדדים (את השאריות שומרים לסלט).
3 צורבים את הנתח מכל הצדדים במחבת חמה עם כף שמן זית. מורידים מהאש ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות – למדיום וול ל-10 דקות, למדיום רייר ל-5 דקות.
4 מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. פורשים את בצק העלים ומניחים עליו את הנתח. מורחים את החרדל על הנתח מכל הצדדים ומקפלים את הבצק.
5 טורפים את הביצה, מורחים על הבצק ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהבצק מוכן.
6 מוציאים ומצננים 5 דקות.
7 לסלט: חותכים את הפטריות לרצועות. מתבלים בתבלינים שנשארו מהבשר עם כפית שמן זית. מחממים מחבת ומטגנים.
8 חותכים את החסה ומערבבים עם הפטריות המטוגנות.
9 הרוטב: שמים את שני סוגי החרדל בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון וטורפים. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ומערבבים היטב. מוסיפים לסלט ומערבבים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!