אוכל
תמונת AVI׃ mako

נתח סינטה מתובל ועטוף בבצק עלים עם סלט פטריות מבושלות

מתכון לנתח בקר שנאפה בבצק עם עשבי תיבול. מנה שמשתלבת נהדר ומתאימה לאירוח

ע'די חלבי | מאסטר שף | פורסם 17/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לנתח סינטה בבצק עלים:

1/2 ק"ג נתח סינטה, בלי השומן

בצק עלים מהסופר

1 כפית גרגרי כוסברה

1 כף רוזמרין, קצוץ דק

1 כפית תימין

2-3 עלי מרווה, קצוצים דק

חצי כפית אורגנו

כף וחצי פלפל שחור גרוס

1 כף מלח פרחי ים או מלח גס

1 כפית פלפל לבן

2 כפות שמן זית + 1 כף

1 כף חרדל דיז'ון

1 ביצה

לסלט:

2 פטריות פורטבלו גדולות

2 כפות שמן זית + כפית

חסה בינונית

כף חרדל דיז'ון גרגירים

כף חרדל דיז'ון

מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה:

1 לסינטה: מרסקים את גרגרי הכוסברה, מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומרסקים.

2 מורחים את נתח הסינטה ב-2 כפות שמן זית ומהדקים את התבלינים מכל הצדדים (את השאריות שומרים לסלט).

3 צורבים את הנתח מכל הצדדים במחבת חמה עם כף שמן זית. מורידים מהאש ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות – למדיום וול ל-10 דקות, למדיום רייר ל-5 דקות.

4 מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. פורשים את בצק העלים ומניחים עליו את הנתח. מורחים את החרדל על הנתח מכל הצדדים ומקפלים את הבצק.

5 טורפים את הביצה, מורחים על הבצק ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהבצק מוכן.

6 מוציאים ומצננים 5 דקות.

7 לסלט: חותכים את הפטריות לרצועות. מתבלים בתבלינים שנשארו מהבשר עם כפית שמן זית. מחממים מחבת ומטגנים.

8 חותכים את החסה ומערבבים עם הפטריות המטוגנות.

9 הרוטב: שמים את שני סוגי החרדל בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון וטורפים. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ומערבבים היטב. מוסיפים לסלט ומערבבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!