מרק כתום
בואו תראו איך מקפיצים מרק של גזר ובטטה לגבהים חדש
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 בצלים יבשים חתוכים בינוני
2 שיני שום כתושות
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 דלורית קטנה חתוכה לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב
1/4 כוס אמרנט
1/2 כפית כמון
2 כפיות כורכום
1/4 כפית קינמון
2 - 1/2 1 כפיות מלח
פלפל שחור
1 כף שמן זית
עירית קצוצה לקישוט
קוביות סלק מאודה לקישוט
אופן ההכנה:
1 בסיר בינוני "מטגנים" את הבצל ללא שמן - מוסיפים מעט מלח, ואז הוא מגיר את הנוזלים שלו, מתרכך והופך שקוף (זה לוקח כ-5 דקות). מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת.
2 מוסיפים את הבטטה, הדלורית והגזר ומטגנים עוד שתי דקות.
3 מוסיפים את העדשים והאמרנט ומכסים במים עד כס"מ אחד מעל קו הירקות. מתבלים.
4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות או עד שהגזר רך.
5 מסירים מהאש ותוך כדי בחישה מוסיפים כף של שמן זית.
6 טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם אחיד, ומתקנים את התיבול.
7 מגישים עם קוביות של סלק מאודה במקום קרוטונים.