אוכל
צילום׃ אסף רונן

מרק כתום

בואו תראו איך מקפיצים מרק של גזר ובטטה לגבהים חדש

ליה שומרון, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 01/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 133 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 בצלים יבשים חתוכים בינוני

2 שיני שום כתושות

1 בטטה חתוכה לקוביות

1 דלורית קטנה חתוכה לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב

1/4 כוס אמרנט

1/2 כפית כמון

2 כפיות כורכום

1/4 כפית קינמון

2 - 1/2 1 כפיות מלח

פלפל שחור

1 כף שמן זית

עירית קצוצה לקישוט

קוביות סלק מאודה לקישוט

אופן ההכנה:

1 בסיר בינוני "מטגנים" את הבצל ללא שמן - מוסיפים מעט מלח, ואז הוא מגיר את הנוזלים שלו, מתרכך והופך שקוף (זה לוקח כ-5 דקות). מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת.

2 מוסיפים את הבטטה, הדלורית והגזר ומטגנים עוד שתי דקות.

3 מוסיפים את העדשים והאמרנט ומכסים במים עד כס"מ אחד מעל קו הירקות. מתבלים.

4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות או עד שהגזר רך.

5 מסירים מהאש ותוך כדי בחישה מוסיפים כף של שמן זית.

6 טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם אחיד, ומתקנים את התיבול.

7 מגישים עם קוביות של סלק מאודה במקום קרוטונים.