ריזוטו עם סלמון בחמאה
אורז עם יין לבן וירקות, עטוף בחמאה וגבינת פרמזן - ריח משגע ומרקם נהדר מלווים את נתחי פילה הסלמון
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 מקלות סלרי ללא עלים
2 גזרים
1 בצל
בצל ירוק
3 שיני שום, קצוץ
כוס אורז ארבוריו
100 מ"ל (קצת פחות מחצי כוס) יין לבן
כמה חוטי זעפרן, מושרים במעט מים
מלח ופלפל
חמאה לטיגון, ועוד כפית לריזוטו
פרמזן מגורר
לסלמון:
400 גרם פילה סלומון
500 גרם חמאה מזוקקת
חופן פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1 מרתיחים 2 ליטר מים בסיר. מוסיפים את הסלרי, הגזר והבצל הלבן, חתוכים גס. מבשלים כחצי שעה לקבלת ציר ירקות.
2 קוצצים דק את החלק הלבן של הבצל הירוק ומטגנים במחבת גדולה ביחד עם השום הקצוץ במעט חמאה עד שהופך שקוף. מוסיפים את האורז ומערבבים כשתי דקות.
3 מוזגים חצי כוס ציר ירקות חם אל תוך סיר האורז ומערבבים. כשהציר נספג כמעט לגמרי מוסיפים שוב חצי כוס ציר ירקות. לא מפסיקים לערבב ומוסיפים שוב ושוב מהציר הירקות עד לספיגה באורז. מוסיפים יין לבן בהדרגה וממשיכים לערבב ולהוסיף ציר ירקות.
4 כשהאורז כמעט מוכן מוסיפים את מי הזעפרן, מלח ופלפל, ומערבבים. מוסיפים כפית חמאה וגבינת פרמזן מגוררת, ומתקנים תיבול.
5 את נתחי הסלמון מניחים בקלחת ומכסים בחמאה מומסת. מבשלים על להבה נמוכה ביותר כך שהחמאה תגיע ל-60 מעלות. מבשלים כחצי שעה.
מגישים את הסלמון על גבי הריזוטו, בליווי פטרוזיליה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!