אוכל

טרין כבדי עוף

טרין שכבות מעולה עם ריבת בצל

עדי שוורץ | לגעת באוכל | פורסם 20/09/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (9 מנות):

לריבת הבצל

שמן לטיגון

4 בצלים סגולים פרוסים

1 כוס סוכר חום כהה

1/4 כוס חומץ בלסמי

2 כוסות יין אדום

מלח ,פלפל

מקל קינמון, 3-4 מסמרי ציפורן

לכבדים

1/2 ק"ג כבד עוף מנוקה-(לא לשטוף)

שמן זית

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

מלח רגיל

3 ביצים קשות

2 תפוחי אדמה מבושלים

מעט עלי תימין

3 בצלים

מעט ברנדי/קוניאק

אופן ההכנה:

לריבת בצל:

1 במחבת כבדה מחממים שמן רגיל לטיגון ומשחימים את פרוסות הבצל.

2 מוסיפים פנימה את הסוכר החום וממסים קלות.

3 מוסיפים את הבלסמי והיין האדום ומתבלים במלח, פלפל,קינמון ומסמרי הציפורן.

4 מבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות עד צמצום נוזלים.

לכבדים:

1 מחממים מחבת כבדה ללא שומן באש נמוכה כ 7 דקות.

2 מוסיפים שמן ואת הבצל ומשחימים היטב.

3 מוציאים מהמחבת, מוסיפים מעט שמן ואת כבדי העוף.

4 משחימים את הכבדים כ-2-3 דקות מכל צד, ללא תיבול, עד לדרגת מדיום.

5 מוסיפים את הביצים הקשות והבצל למחבת מתבלים במלח אטלנטי ומלח רגיל, פלפל, תימין וקוניאק. מכבים את האש ומצננים קלות.

6 במטחנת בשר טוחנים את הכבדים יחד עם הביצים ותפוחי האדמה המבושלים והבצל . מערבבים היטב ומשלימים תיבול.

להרכבה:

1 בתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד מסדרים 1/2 משכבת הכבדים הקצוצים. מעל מניחים שכבת ריבת בצל ושוב כבדים. מקפלים את דפנות הניילון הנצמד מהדקים היטב ומניחים במקרר למשך לילה.