טרין כבדי עוף
טרין שכבות מעולה עם ריבת בצל
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (9 מנות):
לריבת הבצל
שמן לטיגון
4 בצלים סגולים פרוסים
1 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס חומץ בלסמי
2 כוסות יין אדום
מלח ,פלפל
מקל קינמון, 3-4 מסמרי ציפורן
לכבדים
1/2 ק"ג כבד עוף מנוקה-(לא לשטוף)
שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
מלח רגיל
3 ביצים קשות
2 תפוחי אדמה מבושלים
מעט עלי תימין
3 בצלים
מעט ברנדי/קוניאק
אופן ההכנה:
לריבת בצל:
1 במחבת כבדה מחממים שמן רגיל לטיגון ומשחימים את פרוסות הבצל.
2 מוסיפים פנימה את הסוכר החום וממסים קלות.
3 מוסיפים את הבלסמי והיין האדום ומתבלים במלח, פלפל,קינמון ומסמרי הציפורן.
4 מבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות עד צמצום נוזלים.
לכבדים:
1 מחממים מחבת כבדה ללא שומן באש נמוכה כ 7 דקות.
2 מוסיפים שמן ואת הבצל ומשחימים היטב.
3 מוציאים מהמחבת, מוסיפים מעט שמן ואת כבדי העוף.
4 משחימים את הכבדים כ-2-3 דקות מכל צד, ללא תיבול, עד לדרגת מדיום.
5 מוסיפים את הביצים הקשות והבצל למחבת מתבלים במלח אטלנטי ומלח רגיל, פלפל, תימין וקוניאק. מכבים את האש ומצננים קלות.
6 במטחנת בשר טוחנים את הכבדים יחד עם הביצים ותפוחי האדמה המבושלים והבצל . מערבבים היטב ומשלימים תיבול.
להרכבה:
1 בתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד מסדרים 1/2 משכבת הכבדים הקצוצים. מעל מניחים שכבת ריבת בצל ושוב כבדים. מקפלים את דפנות הניילון הנצמד מהדקים היטב ומניחים במקרר למשך לילה.