רוסטביף סינטה מרופד בטבעות בצל
נתח בשר עסיסי המונח על מצע לביבת תרד ואנטיספטי. תענוג גדול מצפה לכם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לרוסטביף ולאנטיפסטי
400 - 500 גרם נתח סינטה מיושן היטב ומנוקה מהשומן העליון (מומלץ להשאיר מספיק שומן בכדי שהנתח לא יתייבש)
שמן זית
2 בצלים לבנים פרוסים לעיגולים בעובי של ½ ס"מ
חוט לקשירת בשר
2 בצלים חצויים לאורכם
1/3 כוס שמן זית
1 כפית מלח ים אטלנטי
1 כפית פלפל שחור גרוס גס
ללביבות
1 כוס תרד חלוט וסחוט מנוזלים
חצי בצל לבן מגורר בפומפייה
1 ביצה
1 כפית קמח
1 כף פירורי לחם
1/3 כפית מלח
1/3כפית פלפל שחור
1 כוס שמן קנולה לטיגון הלביבות
אופן ההכנה:
הרוסטביף:
1 מושחים בשמן זית את הנתח בעזרת הידיים, ממליחים, מפלפלים ומרפדים את החלק העליון (החלק עם השומן) בעיגולי הבצל.
2 בעזרת חבל קשירה, קושרים את הנתח כאשר דואגים שהבצל לא יזוז וייקשר יחד עם הנתח.
3 מחממים שמן זית במחבת, צורבים ואוטמים את הנתח היטב מכל צדדיו, מוסיפים את הבצלים החצויים להקפצה מהירה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 240 מעלות למשך 12 דקות.
4 מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות למשך 18 דקות נוספות. מוצאים מהתנור וממתינים כ-10 דקות לפני הגשה.
5 בעזרת מספריים פורמים את הקשרי החוט העוטף ומרחיקים אותם מנתח הבשר מברישים את הנתח בנוזלי הבישול.
לביבות תרד:
1 קוצצים גס את עלי התרד החלוטים ומניחים בקערה, מוסיפים בצל מגורר, ביצה, קמח, פרורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
2 משהים למנוחה בת 15 דקות במקרר מכוסה בניילון נצמד.
3 יוצרים כופתאות בגודל כף יד, מטגנים בשמן קנולה שחומם מראש עד הזהבה.
4 בעזרת כף מחוררת מוצאים את הכופתאות אל צלחת מרופדת בנייר סופג (לספיגת עודפי שומן).
הגשה:
1 מניחים לביבה במרכז הצלחת ועליה פרוסות מנתח הבשר הצלוי.
2 מניחים בצד הערמה את אנטיפסטי, הבצלים, מזלפים מנוזלי בישול הבשר, מגישים חם!