אוכל
תמונת AVI׃ mako

רוסטביף סינטה מרופד בטבעות בצל

נתח בשר עסיסי המונח על מצע לביבת תרד ואנטיספטי. תענוג גדול מצפה לכם

שי סרמני ואבי לוי | מאסטר שף | פורסם 07/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לרוסטביף ולאנטיפסטי

400 - 500 גרם נתח סינטה מיושן היטב ומנוקה מהשומן העליון (מומלץ להשאיר מספיק שומן בכדי שהנתח לא יתייבש)

שמן זית

2 בצלים לבנים פרוסים לעיגולים בעובי של ½ ס"מ

חוט לקשירת בשר

2 בצלים חצויים לאורכם

1/3 כוס שמן זית

1 כפית מלח ים אטלנטי

1 כפית פלפל שחור גרוס גס

ללביבות

1 כוס תרד חלוט וסחוט מנוזלים

חצי בצל לבן מגורר בפומפייה

1 ביצה

1 כפית קמח

1 כף פירורי לחם

1/3 כפית מלח

1/3כפית פלפל שחור

1 כוס שמן קנולה לטיגון הלביבות

אופן ההכנה:

הרוסטביף:

1 מושחים בשמן זית את הנתח בעזרת הידיים, ממליחים, מפלפלים ומרפדים את החלק העליון (החלק עם השומן) בעיגולי הבצל.

2 בעזרת חבל קשירה, קושרים את הנתח כאשר דואגים שהבצל לא יזוז וייקשר יחד עם הנתח.

3 מחממים שמן זית במחבת, צורבים ואוטמים את הנתח היטב מכל צדדיו, מוסיפים את הבצלים החצויים להקפצה מהירה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 240 מעלות למשך 12 דקות.

4 מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות למשך 18 דקות נוספות. מוצאים מהתנור וממתינים כ-10 דקות לפני הגשה.

5 בעזרת מספריים פורמים את הקשרי החוט העוטף ומרחיקים אותם מנתח הבשר מברישים את הנתח בנוזלי הבישול.

לביבות תרד:

1 קוצצים גס את עלי התרד החלוטים ומניחים בקערה, מוסיפים בצל מגורר, ביצה, קמח, פרורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.

2 משהים למנוחה בת 15 דקות במקרר מכוסה בניילון נצמד.

3 יוצרים כופתאות בגודל כף יד, מטגנים בשמן קנולה שחומם מראש עד הזהבה.

4 בעזרת כף מחוררת מוצאים את הכופתאות אל צלחת מרופדת בנייר סופג (לספיגת עודפי שומן).

הגשה:

1 מניחים לביבה במרכז הצלחת ועליה פרוסות מנתח הבשר הצלוי.

2 מניחים בצד הערמה את אנטיפסטי, הבצלים, מזלפים מנוזלי בישול הבשר, מגישים חם!