אוכל
צילום׃ אסף רונן

פשטידת טונה ופטריות

פשטידה קלה להכנה, פתוחה לשינויים ובעלת גרסה דיאטטית. אין לכם תירוץ לא להכין אותה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 16/01/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1-2 בצלים קצוצים

2 סלסלות פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות

1-2 שיני שום קצוצות

2 טבליות בזיליקום קפוא או 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ

מלח ופלפל שחור

2 קופסאות טונה בשמן (כ-200 גרם)

150 גרם גבינה בולגרית או בייבי מוצרלה

150 גרם גבינה מגורדת (צהובה, פרמזן או קשקבל)

100 גרם ריקוטה או גבינה לבנה

2 ביצים

כף קמח

½ חבילת בצק פילאס תורכי

אופן ההכנה:

1 במחבת מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כ-3 דקות.

2 מוסיפים את שיני השום, הפטריות, הבזיליקום והתבלינים, מסירים מהאש ומסננים את הנוזלים במידה ויש.

3 בקערה מערבבים את שאר המצרכים ומוסיפים את הפטריות עם הבצל.

4 בתבנית עגולה או מרובעת מניחים כשני שליש מהבצק, מוסיפים את המילוי ומכסים עם שאר הבצק.

5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-35-40 דקות. הבצק צריך להזהיב.

6 אופציות לשינוי: אפשר להכין את אותה הפשטידה עם בצק פריך. בשביל גרסה דיאטטית לפשטידה, אפשר לוותר על הבצק ולהחליף לגבינות רזות.