אוכל

רול סינטה במילוי קוסקוס

מעטפת סינטה עסיסית במילוי קוסקוס, פיסטוק, קינמון וסילאן ברוטב יין וגרגרי רימון

אלקנה ביטון | | פורסם 24/11/10 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

400-500 גרם נתח סינטה שלם
בקבוק יין אדום שיראז/ קברנה סוביניון
חב' קוסקוס מבושלת ע"פ הוראות היצרן
כוס שמן זית
2 – 1.5 כפות סילאן
2 כפות סוכר לבן
3 שיני שום קלופות
גרגרים מרימון אחד
100 גרם פיסטוק קלוי קצוץ
1/2 כוס נענע קצוצה
כפית קינמון
מקל קינמון
מלח
פלפל שחור
6 קיסמי שיניים
6 דפי ניילון (לשיטוח הבשר)

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת הרוטב: יוצקים לקלחת 1/2 בקבוק יין, מוסיפים סוכר, מקל קינמון ו-20 גרגרי רימון. מערבבים ומצמצמים על אש נמוכה כ-20 דקות.

2 להכנת תערובת הקוסקוס: מכניסים לקערה את הקוסקוס המוכן ומפוררים בידיים. מוסיפים את הנענע, הפיסטוק, קינמון, סילאן, כף שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

3 מורידים את שכבת השומן והגידים של נתח הסינטה. חוצים את הנתח לשניים, פותחים לפרפר כל חתיכה ומשטחים בניילון עד לקבלת דף סינטה בעובי 2-3- מ"מ.

4 מניחים על כל דף סינטה מתערובת המילוי ומגלגלים לרול. נועצים קיסמים לחיזוק.

5 מחממים מעט שמן זית במחבת וכשהוא חם מכניסים את הרול.

6 משחימים יפה את הרול מכל הכיוונים ומוציאים למנוחה.

7 מי שאוהב את הבשר שלו עשוי היטב יכול לשלוח אותו לתנור שחומם מראש- 180 מעלות ל-5 דקות נוספות.

8 חוצים את הרול בחיתוך אלכסוני, מניחים יפה על צלחת, יוצקים מהרוטב ומפזרים מעל מעט גרגרי רימון ופיסטוק קצוץ.