רול סינטה במילוי קוסקוס
מעטפת סינטה עסיסית במילוי קוסקוס, פיסטוק, קינמון וסילאן ברוטב יין וגרגרי רימון
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
400-500 גרם נתח סינטה שלם
בקבוק יין אדום שיראז/ קברנה סוביניון
חב' קוסקוס מבושלת ע"פ הוראות היצרן
כוס שמן זית
2 – 1.5 כפות סילאן
2 כפות סוכר לבן
3 שיני שום קלופות
גרגרים מרימון אחד
100 גרם פיסטוק קלוי קצוץ
1/2 כוס נענע קצוצה
כפית קינמון
מקל קינמון
מלח
פלפל שחור
6 קיסמי שיניים
6 דפי ניילון (לשיטוח הבשר)
אופן ההכנה:
1 מתחילים בהכנת הרוטב: יוצקים לקלחת 1/2 בקבוק יין, מוסיפים סוכר, מקל קינמון ו-20 גרגרי רימון. מערבבים ומצמצמים על אש נמוכה כ-20 דקות.
2 להכנת תערובת הקוסקוס: מכניסים לקערה את הקוסקוס המוכן ומפוררים בידיים. מוסיפים את הנענע, הפיסטוק, קינמון, סילאן, כף שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
3 מורידים את שכבת השומן והגידים של נתח הסינטה. חוצים את הנתח לשניים, פותחים לפרפר כל חתיכה ומשטחים בניילון עד לקבלת דף סינטה בעובי 2-3- מ"מ.
4 מניחים על כל דף סינטה מתערובת המילוי ומגלגלים לרול. נועצים קיסמים לחיזוק.
5 מחממים מעט שמן זית במחבת וכשהוא חם מכניסים את הרול.
6 משחימים יפה את הרול מכל הכיוונים ומוציאים למנוחה.
7 מי שאוהב את הבשר שלו עשוי היטב יכול לשלוח אותו לתנור שחומם מראש- 180 מעלות ל-5 דקות נוספות.
8 חוצים את הרול בחיתוך אלכסוני, מניחים יפה על צלחת, יוצקים מהרוטב ומפזרים מעל מעט גרגרי רימון ופיסטוק קצוץ.