"פריטו מיסטו"- דגיגונים מטוגנים עם איולי צ'ילי אדום ושום ושניצל סרדינים מחותנים
דגים קטנים מטוגנים, מוגשים עם איולי חריף, ו"שניצל" מסרדינים עם סחוג, טחינה וסלט בצל
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לפריטו מיסטו:
דגיגונים קטנים (ברבוניות, ארסים וכו)
קמח
מלח ופלפל
שמן לטיגון עמוק
לאיולי:
2 חלמונים
כוס שמן זית
מעט מיץ לימון
פלפל צ'ילי חריף
כף חרדל
לשניצל סרדינים:
8 סרדינים מפולטים
פירורי לחם
כוסברה
פטרוזיליה קצוצה
פלפל שאטה
שום
שמן זית
קמח
ביצה
פירורי לחם
פפריקה מרוקאית
כמון
לסחוג:
פלפל חריף ירוק
שום
כוסברה
הל
כמון
שמן זית
לטחינה:
טחינה גולמית
שום קצוץ
לימון
יוגורט עיזים
לסלט בצל:
בצל
פטרוזיליה קצוצה
מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח עם הפלפל והמלח. טובלים את הדגים בקמח המתובל, ומטגנים בשמן עמוק רותח.
2 מכינים את האיולי: טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב חוץ מהשמן. תוך כדי עיבוד המכונה, מזלפים את השמן באיטיות, עד לקבלת מרקם סמיך.
3 מכינים את הסחוג: כותשים את כל מרכיבי הסחוג במכתש ועלי, עד למרקם רצוי.
4 מכינים טחינה: מערבבים את כל מרכיבי הטחינה.
5 מכינים סלט בצל: מערבבים את כל חומרי הסלט.
6 מכינים את הסרדינים: מערבבים את כל החומרים חוץ מהדגים. שמים כף מלית בין כל שני סרדינים ומהדקים. טובלים בקמח, ביצה ופירורי לחם (כמו שניצל) ומטגנים.
מגישים את הסרדינים בפיתה - שמים סרדין מעט טחינה, סחוג וסלט בצל, יחד עם ומעט עגבניות חצויות. מניחים בנייר עיתון מגולגל ומגישים עם איולי בצד.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!