אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פאייה עוף וצ'וריסו

מנה עם טעם ישראלי-ספרדי שכיף לאכול ביחד

גילי הלפטק | mako אוכל | פורסם 05/01/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

6 שוקי עוף, ללא העור

2 כפות שמן זית

6 נקניקיות צ'וריסו, חתוכות לפרוסות עבות

1 בצל לבן, קצוץ דק

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

3 שיני שום, כתושות

מלח, פלפל שחור גרוס

1/2 כפית זעפרן

2 כוסות אורז עגול (או אורז לריזוטו)

4 כוסות ציר עוף (ראו מתכון בהמשך)

1 כוס אפונה עדינה קפואה

לציר

עצמות של עוף שלם

1 גזר, מקולף

1 בצל לבן

2 גבעולי סלרי

2 עלי דפנה

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת עמוקה וגדולה את שמן הזית. מייבשים היטב את שוקי העוף ומתבלים במעט מלח ופלפל. מוסיפים את שוקי העוף למחבת החמה ומטגנים מכל הצדדים עד שהן שחומות, כ-10 דקות. מוציאים את שוקי העוף לצלחת ושומרים בצד.

2 לאותה מחבת מוסיפים את פרוסות הצ'וריסו ומטגנים עד שהנקניקיות שחומות מכל צידיהן, כ-3 דקות. מוסיפים את הבצל, הפלפל אדום והשום, מערבבים וממשיכים לטגן למשל עוד 3-4 דקות עד שהירקות מזהיבים ומתחילים להתרכך. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

3 מוסיפים את האורז ומפוררים את חוטי הזעפרן לתוך המחבת. מערבבים היטב ומטגנים כדקה עד שכל גרגירי האורז נעטפים בשמן.

4 מוסיפים את ציר העוף, מערבבים ומחזירים את שוקי העוף למחבת. מביאים לרתיחה, מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה-בינונית עד שהאורז והעוף מבושלים וכל הנוזלים נספגו, כ-20 דקות.

5 מפזרים את האפונה על גבי האורז, מכסים חזרה ומבשלים למשך 5 דקות נוספות עד שהאפונה מתחילה להתרכך אך נותרת מעט פריכה.

להכנת ציר העוף:

1 חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות ושמים בסיר יחד עם עצמות העוף ועלי הדפנה.

2 מוסיפים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית למשך כשעה, עד שהעוף והירקות מוציאים את טעמם לציר. (אם נוצר קצף על גבי הציר ניתן להוציאו בעזרת כף גדולה)

3 לפני השימוש מסננים את הציר מהעצמות והירקות.

* אם לא משתמשים בכל הציר ניתן להקפיא והשתמש בפעם אחרת.