צילום׃ יחסי ציבור
אורז עם גזר, צימוקים ושקדים
מנת אורז צבעונית, חגיגית ומזינה בתוספת גזרים ופירות יבשים קלויים
זמי שרייבר | מסעדת סנדר
| פורסם 23/02/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות אורז
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות קטנות (כמו בסלט ערבי)
בצל גדול קצוץ דק
100 גרם צימוקים
100 גרם שקדים
100 גרם שזיפים
50 גרם מרגרינה
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1 משחימים את הבצל הקצוץ עם המרגרינה בסיר. מוסיפים את הגזר עד להזהבה.
2 מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומערבבים למשך כמה דקות עד שהאורז מושחם. מוסיפים מים (עד כיסוי בגובה של ס"מ מעל האורז) ומביאים לרתיחה.
3 מנמיכים לאש קטנה מאד, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים למשך 15 עד 20 דקות נוספות.
4 קולים במחבת את הצימוקים, המשמשים והשקדים קלות בשמן זית עם מעט בצל מטוגן. בעת ההגשה מפזרים את תערובת על האורז.