אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

אורז עם גזר, צימוקים ושקדים

מנת אורז צבעונית, חגיגית ומזינה בתוספת גזרים ופירות יבשים קלויים

זמי שרייבר | מסעדת סנדר | פורסם 23/02/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות אורז

2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות קטנות (כמו בסלט ערבי)

בצל גדול קצוץ דק

100 גרם צימוקים

100 גרם שקדים

100 גרם שזיפים

50 גרם מרגרינה

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1 משחימים את הבצל הקצוץ עם המרגרינה בסיר. מוסיפים את הגזר עד להזהבה.

2 מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומערבבים למשך כמה דקות עד שהאורז מושחם. מוסיפים מים (עד כיסוי בגובה של ס"מ מעל האורז) ומביאים לרתיחה. 

3 מנמיכים לאש קטנה מאד, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים למשך 15 עד 20 דקות נוספות. 

4 קולים במחבת את הצימוקים, המשמשים והשקדים קלות בשמן זית עם מעט בצל מטוגן. בעת ההגשה מפזרים את תערובת על האורז.