צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
קעריות בצק פריכות וטעימות
רעיון מקסים וטעים שישדרג כל אירוח במינימום עבודה: קעריות בצק פריכות שאפשר למלא בכל מה שמתחשק. מי צריך צלחת?
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 18/06/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
100 גרם מרגרינה
1/4 2 כוסות קמח לבן
1/2 כפית מלח
1 ביצה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים את הבצק עד שהוא מתאחד, אך לא יותר מדי כדי לא לאבד את הפריכות. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2 מרדדים את הבצק המקורר על משטח מקומח וקורצים עיגולים. קוטרם של העיגולים צריך להיות גדול יותר מאלו של תבנית שקעים רגילה (תבנית מאפינס).
3 הופכים תבנית שקעים ומשמנים אותה קלות (מבחוץ, מהצד של הבליטות).
4 מניחים את עיגולי הבצק על הבליטות של התבנית ההפוכה, מהדקים מעט על מנת ליצור קערית ואופים 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
5 מחכים לצינון מלא לאחר האפייה ומחלצים את הקעריות.
מגישים לארוחת ערב, בראנץ' או אירוח וממלאים מה שאוהבים: סלט, חביתת ירק, טונה, גבינה ועוד.
* מהמתכון יוצאות 8-10 יחידות.
* לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי