אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קעריות בצק פריכות וטעימות

רעיון מקסים וטעים שישדרג כל אירוח במינימום עבודה: קעריות בצק פריכות שאפשר למלא בכל מה שמתחשק. מי צריך צלחת?

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 18/06/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם מרגרינה

1/4 2 כוסות קמח לבן

1/2 כפית מלח

1 ביצה 

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים את הבצק עד שהוא מתאחד, אך לא יותר מדי כדי לא לאבד את הפריכות. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

2 מרדדים את הבצק המקורר על משטח מקומח וקורצים עיגולים. קוטרם של העיגולים צריך להיות גדול יותר מאלו של תבנית שקעים רגילה (תבנית מאפינס).

3 הופכים תבנית שקעים ומשמנים אותה קלות (מבחוץ, מהצד של הבליטות).

4 מניחים את עיגולי הבצק על הבליטות של התבנית ההפוכה, מהדקים מעט על מנת ליצור קערית ואופים 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

5 מחכים לצינון מלא לאחר האפייה ומחלצים את הקעריות.

מגישים לארוחת ערב, בראנץ' או אירוח וממלאים מה שאוהבים: סלט, חביתת ירק, טונה, גבינה ועוד.

* מהמתכון יוצאות 8-10 יחידות.

לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי

>> בשבוע שעבר הכנו מיני בראוניז בציפוי שוקולד
>> בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם