אוכל
צילום׃ דן לב, קוואקר

עוגיות מלוחות עם קוואקר וגבינת עיזים

מתכון לעוגיות גבינה פריכות וממכרות. מפתיע כמה שפשוט להכין

| קוואקר | פורסם 31/05/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

לבצק:

1 גליל (200 גרם) גבינת פרומעז חתוך לקוביות

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק

75 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל

1/2 כוס (45 גרם) קוואקר

1 כפית פפריקה מתוקה (או 1/2 כפית פפריקה מתוקה + 1/2 כפית פפריקה חריפה)

1/2 כפית מלח

לציפוי:

1/3 כוס שומשום (מומלץ בשלושה צבעים)

אופן ההכנה:

1 מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, עד לקבלת כדור בצק.

2 מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים מכל מחצית גליל בקוטר 3 ס"מ. מגלגלים בשומשום, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4 מוציאים את הגלילים מהמקפיא ובעזרת סכין חדה פורסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ (אם הבצק שהה במקפיא יותר משעה, ממתינים כ-5 דקות כדי שיתרכך מעט ואז פורסים). מסדרים בתבניות.

5 אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה.

6 מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!