עוגיות מלוחות עם קוואקר וגבינת עיזים
מתכון לעוגיות גבינה פריכות וממכרות. מפתיע כמה שפשוט להכין
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
לבצק:
1 גליל (200 גרם) גבינת פרומעז חתוך לקוביות
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל
1/2 כוס (45 גרם) קוואקר
1 כפית פפריקה מתוקה (או 1/2 כפית פפריקה מתוקה + 1/2 כפית פפריקה חריפה)
1/2 כפית מלח
לציפוי:
1/3 כוס שומשום (מומלץ בשלושה צבעים)
אופן ההכנה:
1 מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, עד לקבלת כדור בצק.
2 מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים מכל מחצית גליל בקוטר 3 ס"מ. מגלגלים בשומשום, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4 מוציאים את הגלילים מהמקפיא ובעזרת סכין חדה פורסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ (אם הבצק שהה במקפיא יותר משעה, ממתינים כ-5 דקות כדי שיתרכך מעט ואז פורסים). מסדרים בתבניות.
5 אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה.
6 מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!