אוכל
צילום׃ Ellert, L., GettyImages IL

כבד קצוץ של השף עמיר אילן

תוספת חובה על כל שולחן חג

עמיר אילן | mako אוכל | פורסם 01/04/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.7 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 בצלים חתוכים לקוביות
100 גרם חמאה
שן שום קצוץ דק
500 גרם כבד עוף
מלח
פלפל לבן טחון
2 ביצים קשות, קצוצות בסכין
2 כפות קוניאק או ברנדי
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית רוטב דגים תאילנדי (נם פלה) - לא חובה

אופן ההכנה:

1 במחבת מטגנים את הבצלים בחמאה, על להבה נמוכה ובאיטיות, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת שקיפות ומתיקות (כעשר דקות לערך). 2.מוסיפים השום ומטגנים כדקה. 3. מוסיפים את הכבדים למחבת, ומטגנים בחום בינוני עד שמוכנים למחצה (חצי בישול - MR); מטבלים במלח ופלפל ומעבירים את הכל לקרש חיתוך וקוצצים בסכין לחתיכות קטנות. 4. בקערה מערבבים את הכבדים עם הביצים, הקוניאק, הפטרוזיליה ורוטב הדגים. מתקנים תיבול. 5. מקררים ומגישים על חסה רעננה.