אוכל
צילום׃ רונן מנגן, חוברת המתכונים של תנובה לשבועות

מרק קרם ברוקולי

מנת מרק מושלמת הכוללת גם לחם שום לצידה

| חוברת המתכונים של תנובה לשבועות | פורסם 29/04/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 103 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1/2 חבילה (50 גרם) חמאה
2 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים גס או 1/2 1 כוסות בצל קצוץ קפוא
1 שקית (800 גרם) ברוקולי קפוא
5 כוסות (1.2 ליטר) מים מינרלים או מסוננים
מלח ופלפל שחור גרוס
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% או 10%

ללחם שום

6 לחמניות קטנות
1 חבילה (100 גרם) חמאה בטמפ' החדר
1 שן שום כתושה
1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן
2 כפות בזיליקום קצוץ

להגשה

1 גביע (200 גרם) שמנת 15%

אופן ההכנה:

1 להכנת המרק: ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית, מוסיפים בצל ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל רך. מוסיפים ברוקולי ומים, ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה, עד שהברוקולי מתרכך.

2 מוסיפים שמנת, מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק.

3 להכנת לחם השום: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4 מערבבים חמאה, שום, פתיתי פרמזן ובזיליקום בקערה. פורסים את הלחמניות או הלחם כך שנוצרות פרוסות המחוברות בתחתית. מורחים בין הפרוסות בחמאת שום ופרמזן (אם אתם מתקשים במריחה אפשר לחמם את החמאה כמה שניות במיקרוגל).

5 אופים 15-10 דקות, עד להזהבה.

6 להגשה: יוצקים את המרק לקערות, מוסיפים כפית שמנת לכל מנה ומגישים עם לחמניות השום.