אוכל
צילום׃ Elena Korostelev, Istock

פאי שוקולד-קפה קפוא

דנה שרון ממאסטר שף ילדים מלמדת אתכם להכין פאי שוקולד כמו שצריך - עקבו אחרי המתכון באדיקות ותקבלו מעדן קפוא שאמנם מצריך קצת סבלנות, אבל שווה כל ביס

דנה שרון | מאסטר שף | פורסם 22/07/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

למלית

2 כוסות חלב

100 גרם שוקולד מריר

כף אבקת קפה נמס

2 חלמונים

1/2 כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

כף קקאו

מיכל שמנת מתוקה

2 שקיות סוכר וניל

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לבצק (לתבנית פאי מתפרקת, בגודל בינוני)

3/4 1 כוסות קמח

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

קורט מלח

חלמון אחד

2 כפות חלב

אופן ההכנה:

1 מתחילים להכין את המלית: מחממים בסיר חלב עם שוקולד מריר ואבקת קפה נמס, עד שהשוקולד נמס לגמרי בתוך החלב. מקציפים בקערה עם מטרפה ידנית סוכר וחלמונים כדקה עד שהחלמונים מבהירים מעט.

2 לקערה אחרת מוזגים בעזרת מצקת חלק מהחלב עם השוקולד, וטורפים לתוכו קורנפלור וקקאו ומניחים בצד. מוזגים מעט מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים במהירות, מחזירים לסיר ומבשלים על אש בינונית כדקה עד שהחלב מתחיל להסמיך. מוסיפים את החלב עם הקקאו והקורנפלור ומבשלים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מעבירים לקערה דרך מסננת, מכסים בניילון נצמד שנוגע בקרם ומקררים לפחות 3 שעות.

3 מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת סוכר, חמאה ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון ומעבדים בלחיצות קצרות עד שהחלמון נטמע בתערובת. מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד שהבצק הופך לגושים קטנים. מעבירים למשטח העבודה ומאחדים את הבצק בידיים. אם הבצק יבש מידי אפשר להוסיף מעט חלב. כשהבצק מתגבש מרדדים אותו על גבי נייר אפייה את לעיגול מעט גדול יותר מגודל התבנית (לא לקמח את המשטח! אם הבצק נדבק יש לקרר אותו מעט). הופכים את הנייר על התבנית ומקלפים אותו מהבצק, מהדקים את הבצק לשוליים ולתחתית, ומסירים את השאריות. מכניסים את הבצק למקפיא ל-10 דקות. לאחר השהות במקפיא מחוררים את פני הבצק בעזרת מזלת ואופים אותו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהוא טיפה מזהיב בצדדים (הבצק נשאר יחסית לבן). מצננים לחלוטין.

4 מקציפים במיקסר שמנת עם סוכר וניל ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מקפלים כ-3/4 מהקצפת לתוך קרם השוקולד הקר לתערובת אחידה, תפוחה ורכה מאוד, ושופכים על הקלתית האפויה. את הקצפת שנשארה מעבירים לשקית זילוף עם פייה משוננת ומזלפים מסביב לעוגה קישוטים. מקפיאים את הפאי כשעתיים לפחות עד שהמלית מתייצבת (עדיף ללילה). מגישים קפוא.

הכנתם? ספרו לנו ולדנה איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה