אוכל
צילום׃ אסף רונן

בורקס חצילים ובטטות

משהו קטן ומלוח, רק 45 דקות הכנה ומסלקים את הרעב

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 02/01/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4-5 כפות שמן (אפשר אפילו יותר, חצילים אוהבים שמן)

2 בצלים קצוצים

1 חציל חתוך לקוביות

1 בטטה חתוכה לקוביות

2 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל שחור

גביע גבינה לבנה

150 גרם גבינת פרמזן מגוררת

2 כפות בזיליקום טרי קצוץ

½ חבילת בצק פילאס תורכי (קונים קפוא ומפשירים לפני השימוש)

1 ביצה + 1 כף מים

אופן ההכנה:

עלות: 50 שקלים.

1 מטגנים בסיר את הבצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את החצילים והבטטות ומטגנים אותם עד לריכוך, כ-15 דקות.

2 מוסיפים את שום, מלח ופלפל ומערבבים.

3 מוסיפים את הגבינות והבזיליקום ומערבבים.

4 מניחים את הבצק המופשר על השיש וחותכים אותו למלבנים. מניחים את תערובת המילוי על דפנות הבצק, מגלגלים לנחש וסוגרים את הצדדים.

5 ניתן להשאיר את הבורקס בצורה הזאת או לעצב אותם בצורת שבלול.

6 מורחים את הביצה עם המים על הבורקס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.

*מי שלא אוהב חצילים יכול להכין את המילוי רק מבטטות (מ-2 בטטות). ניתן גם להוסיף למילוי תבלינים או גבינות אחרות.