בורקס חצילים ובטטות
משהו קטן ומלוח, רק 45 דקות הכנה ומסלקים את הרעב
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4-5 כפות שמן (אפשר אפילו יותר, חצילים אוהבים שמן)
2 בצלים קצוצים
1 חציל חתוך לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור
גביע גבינה לבנה
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
½ חבילת בצק פילאס תורכי (קונים קפוא ומפשירים לפני השימוש)
1 ביצה + 1 כף מים
אופן ההכנה:
עלות: 50 שקלים.
1 מטגנים בסיר את הבצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את החצילים והבטטות ומטגנים אותם עד לריכוך, כ-15 דקות.
2 מוסיפים את שום, מלח ופלפל ומערבבים.
3 מוסיפים את הגבינות והבזיליקום ומערבבים.
4 מניחים את הבצק המופשר על השיש וחותכים אותו למלבנים. מניחים את תערובת המילוי על דפנות הבצק, מגלגלים לנחש וסוגרים את הצדדים.
5 ניתן להשאיר את הבורקס בצורה הזאת או לעצב אותם בצורת שבלול.
6 מורחים את הביצה עם המים על הבורקס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
*מי שלא אוהב חצילים יכול להכין את המילוי רק מבטטות (מ-2 בטטות). ניתן גם להוסיף למילוי תבלינים או גבינות אחרות.