צלי כתף ברוטב עגבניות
תאמינו לנו אחרי טעימה אחת של צלי כתף זה, כולם יזכירו לכם ויבקשו שתכינו שוב
אבי לוי | mako אוכל
| פורסם 16/11/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
700 גרם צלי כתף
4 בצלים גדולים קצוצים בגסות
200 גרם גרגירי חומוס שהושרו במים כל הלילה
5 עגבניות גדולות מגורדות
מלח
1/2 כפית פלפל גרוס
קורט שאטה גרוס
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
1 מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס ומבשלים במים רותחים כ-20 דקות על חום גבוה .
2 מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.
3 מחממים מעט שמן על מחבת וסוגרים את הצלי. יש להפוך אותו מידי פעם עד לסגירה מלאה.
4.מכניסים את הצלי לסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
5 אחרי שעה, מוציאים את הבשר, מצננים מעט וחותכים לקוביות גסות.
6 מוסיפים לבצל המטוגן: מעט מלח, פלפל גרוס, כמון, כורכום, שאטה גרוס ורוטב צ'ילי מתוק ומערבבים.
7 מוסיפים את העגבניות המגורדות, גרגירי החומוס והבשר. טועמים ומשפרים טעמים.
8 מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי לפחות בחום נמוך מאד.