אוכל

צלי כתף ברוטב עגבניות

תאמינו לנו אחרי טעימה אחת של צלי כתף זה, כולם יזכירו לכם ויבקשו שתכינו שוב

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 16/11/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

700 גרם צלי כתף

4 בצלים גדולים קצוצים בגסות

200 גרם גרגירי חומוס שהושרו במים כל הלילה

5 עגבניות גדולות מגורדות

מלח

1/2 כפית פלפל גרוס

קורט שאטה גרוס

1 כפית כמון

1 כפית כורכום

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:

1 מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס ומבשלים במים רותחים כ-20 דקות על חום גבוה .

2 מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.

3 מחממים מעט שמן על מחבת וסוגרים את הצלי. יש להפוך אותו מידי פעם עד לסגירה מלאה.

4.מכניסים את הצלי לסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.

5 אחרי שעה, מוציאים את הבשר, מצננים מעט וחותכים לקוביות גסות.

6 מוסיפים לבצל המטוגן: מעט מלח, פלפל גרוס, כמון, כורכום, שאטה גרוס ורוטב צ'ילי מתוק ומערבבים.

7 מוסיפים את העגבניות המגורדות, גרגירי החומוס והבשר. טועמים ומשפרים טעמים.

8 מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי לפחות בחום נמוך מאד.