אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

סלט גרגירי חומוס ושומר

הכי כיף זה סלט שהוא ארוחה, ואנחנו לא מתכוונים לסתם לאכול המון סלט אלא לאחד כזה שהוא באמת טעים, מיוחד ומשביע: גרגירי חומוס ושומר מקבלים חיזוק של תימין, דבש, שום וכל טוב הארץ, והופכים למנה פשוט טעימה

עופר אלמליח וקובי בנדלק | זופה | פורסם 02/02/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 יחידות שומר טרי

2 כפות שמן זית

כף (15 גרם) חמאה

2 שיני שום, קצוצות

10 ענפי תימין

חצי כפית זרעי שומר

2 פלפל אנגלי

עלה דפנה

כוס וחצי גרגירי חומוס מושרים ומבושלים מראש

חצי כפית כורכום

2 כפות דבש

חצי כוס ציר עוף/ירקות או מים

מלח

פלפל שחור

סוכר

אופן ההכנה:

1 חותכים שתי יחידות שומר לפלחים גדולים.

2 פורסים את השומר שנותר במנדולינה, ומניחים את הפרוסות במי קרח כדי שיהפכו לקריספיות ומסולסלות עד להגשה.

3 מטגנים בסיר רחב את פלחי השומר בשמן והחמאה. מוסיפים את השום, התימין, זרעי השומר, הפלפל האנגלי ועלה הדפנה, וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות עד שהשומר מתרכך מעט והופך מבריק.

4 מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, הכורכום, הדבש והציר, ומערבבים על לצמצום מוחלט של הנוזלים וריכוך השומר.

5 מעבירים את תכולת הסיר לקערת הגשה. מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר, מוסיפים פנימה את פרוסות השומר החיות ומגישים מיד.